След възстановени снимки в мобилни телефониПредполага се връзка със специалната

...
След възстановени снимки в мобилни телефониПредполага се връзка със специалната
Коментари Харесай

Русия разследва украинска следа в атентата край Москва

След възобновени фотоси в мобилни телефони
Предполага се връзка със специфичната военна интервенция

Русия проверява украинска диря в нападението в концертна зала край Москва предишния месец, заяви през вчерашния ден съветският Следствен комитет.

„ Следователите са съумели да възстановят данни от мобилните телефони на упрекнатите в осъществяването на нападението в „ Крокус сити хол “, се споделя в изказване на комитета.

На 22 март въоръжени нападатели нахлуха в зала „ Крокус сити хол “ в Красногорск, Московска област, откриха огън по феновете и подпалиха постройката. В атентата починаха минимум 144 души, а 360 бяха ранени. Малко след нападението „ Ислямска страна “ пое отговорност за него.

Русия арестува 12 обвинени, в това число четиримата хипотетични физически причинители на офанзивата, които са родом от Таджикистан.

Според данните, възобновени от мобилните им телефони, „ сутринта на 24 февруари 2024 година “ - втората годишнина от началото на съветската атака в Украйна, един от обвинените е намерил в интернет фотоси на входовете на „ Крокус сити хол “ и ги е изпратил на своя началник, настояват съветските следователи. И прибавят, че в телефона на същото лице били открити и „ фотоси на мъже в камуфлажни облекла с украинско знаме на фона на разрушени здания “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР