След въвеждане на тол системата държавата ще може да ремонтира

...
След въвеждане на тол системата държавата ще може да ремонтира
Коментари Харесай

7 години след старта на тол системата всички пътища ще са ремонтирани

След въвеждане на тол системата страната ще може да ремонтира три-четири пъти повече пътища, като за до седем години могат да се обновят главно всички пътища в неприятно положение, разгласи пред БТВ министърът на районното развиване Николай Нанков.
В момента в неприятно положение са към 8000 километра републикански пътища, само че при сегашните финансови благоприятни условия, цялостна рехабилитация се прави на до 450 км. на година, изясни Нанков. Той добави, че за главен ремонт са и 12 хиляди километра общински пътища.
Със прекъсване на снеговалежа от началото на идната седмица стартира изкърпването на отворилите се през зимата дупки. " 30 години политиката е била дупките по пътищата да се пълнят със студена примес след края на зимния сезон и в есенно-зимни условия още веднъж да „ цъфнат ”, означи министърът и добави, че от започването на мандата на третия кабинет " Борисов " се търси редовно решение. Според него то към този момент е открито и от идната година ще се видят и резултатите.
Николай Нанков разясни, че с изключение на средства от тол системата и бюджета, пари за съществени пътни поправки ще се търсят и от нов фонд за пътна сигурност, който се основава в Европейски Съюз. През май предстояла полемика по отношение на този фонд, като от районното министерство към този момент били подали поръчките си до Министерство на вътрешните работи, които ще усвояват средствата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР