След върнатия нереализиран мандат от „Продължаваме промяната“, ГЕРБ потвърдиха, че

...
След върнатия нереализиран мандат от „Продължаваме промяната“, ГЕРБ потвърдиха, че
Коментари Харесай

Какво следва след отказа на ПП да реализира мандата за нов кабинет?


След върнатия неосъществен мандат от „ Продължаваме промяната “, ГЕРБ потвърдиха, че няма да вземат втория мандат.

За третия мандат към този момент имат подготвеност три партии – Българска социалистическа партия, „ Демократична България “ и „ ИТН “, само че всичко зависи от решението на президента.

Управляващи и съпротива влязоха през днешния ден в неприсъствен спор за съветския газ и препоръчаната поддръжка.

ГЕРБ няма да вземат втория мандат, няма да вземат участие и в договаряния за държавно управление с третия, сподели водачът на партията Бойко Борисов в Бургас.

„ Няма кой да договаря за третия мандат. Имаме решение да не управляваме с Българска социалистическа партия. Ако го даде на тях и да желая, Конгресът ме е задължил, да не го върша. Христо Иванов сподели, че си търси други другари. Той ще сяда с мафията на една маса, а с ГЕРБ им било рано, учили се “, съобщи Борисов.

Преди да отидем на избори обаче Борисов предлага закон против съветския газ, ще даде и поддръжката на свои депутати.

„ Последен анонс към Петков през медиите – внеси проектозакон за 100% диверсифициран газ и ще получиш 60 депутати, и по този начин слружебното държавно управление няма да може да върне съветския газ. Приемаме го и тогава разпускаме Народното събрание, с цел да няма връщане на „ Газпром “, насочи оферта към Политическа партия водачът на ГЕРБ.

Реакция пристигна от началника на кабинета на премиера в оставка Лена Бориславова.

„ Не може някой да споделя: „ Вземи тези 59 и направи с тях това, пък аз след това ще си ги дръпна “. Така не действа една народна власт и едно Народно заседание и аз не мога да схвана за какво господин Борисов продължава с вземането-даването на депутати “, сподели Бориславова.

В неприсъствен спор с Борисов влезе и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова поради репликата, че в случай че " Продължаваме промяната " били предложили кабинет ГЕРБ са щели да дадат трима депутати.

„ Този човек не спря да се самопредлага, единствено и единствено да се върне във властта. Помня по какъв начин искаше да си подели властта с Българска социалистическа партия през 2017 година Отказахме. Сега си измисля комфортен заслон зад сякаш евроатлантически съюз с Политическа партия. Отказаха му. Борисов по този начин и не разбра, че никой не го желае “, гласи позицията на водача на Българска социалистическа партия.

От „ ИТН “ са подготвени да опитат с третия мандат, в случай че им бъде връчен. В предаването „ Тази събота “ Станислав Балабанов от Има Такъв Народ сподели, че диалози няма да се водят с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “.

А министър председателят в оставка Кирил Петков промени поста си във „ Facebook “ след върнатия несбъднат мандат. В него той употребява израза „ меки диалогични китки “. Фразата провокира отрицателни мнения в обществените мрежи. Днес този израз липсва от поста му.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР