След валежите два остават питейните язовири в България, които са

...
След валежите два остават питейните язовири в България, които са
Коментари Харесай

Два остават рисковите питейни язовира

След преваляванията два остават питейните язовири в България, които са с под 50% потребен размер и могат да основат проблеми в вероятност, излиза наяве от февруарския бюлетин на  Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Те са в региона на Търговище - Шумен: " Ястребино " и " Тича ". Макар и към двата да има приток, първият язовир е с 23% приложим размер, а вторият - с 47%.

Основната функционалност на " Ястребино " е напояването, само че водоемът от години се употребява като главен питеен източник за община Антоново. Екоминистерството смята, че той би трябвало да остане предпочитан за обслужване на земеделието, а ВиК - Търговище да обезпечи различни залежи за Антоново. В териториалния обсег на ВиК-дружеството били създадени 283 водоизточника, а се употребили единствено 13.

" Тича " доставя регионалните центрове Търговище, Шумен, а и Велики Преслав. От бюлетина се подразбира, че Министерство на околната среда и водите и Министерство на регионалното развитие не престават да споделят мъчно за язовирите, което стана обществено притежание около В бюлетина написа, че Министерство на околната среда и водите е поискало с писмо данни за оборудването, само че те не били предоставени навреме от принципала Министерство на регионалното развитие -  поради което ведомоството на Димитров отпуснало този месец същите количества вода, колкото и през февруари 2020 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР