След успешно подобрен рекорд на Гинес през месец март екип

...
След успешно подобрен рекорд на Гинес през месец март екип
Коментари Харесай

ОББ вертикален маратон събра половин милион евро за благотворителни каузи

След сполучливо усъвършенстван връх на Гинес през месец март екип “Синьо “ на сдруженията, част от белгийската банково-застрахователна група KBC, през септември месец си сложи още по-висока цел – чиновниците от всичките 6 страни, в които групата участва, дружно с другари, семейство, клиенти и сътрудници, да доближат до Луната. Чрез особено създадена за задачата платформа TEAM BLUE CONNECTS чиновници, клиенти и сътрудници на Групата можеха да се включват в спортни събития и самобитно да подаряват изминатите от тях километри.

В подмяна КВС Груп пое ангажимент да монетаризира всеки изминат километър и да подари средствата за локални дела. На 4-ти октомври постигането на задачата стана факт. Хилядите запалянковци, които се включиха в TEAM BLUE CONNECTS предизвикването, записаха 397 481 км, с което освен извървяха пътя до Луната, само че и предизвикаха слагането на нова цел – самобитно завръщане вкъщи – с други думи прибавянето на още 384 400 км към крайния резултат. По този метод новата цел беше да изминат 768 000 км посредством своите спортни интензивности.
 България в лицето на ОББ, ДЗИ, ОББ Интерлийз и дъщерните сдружения на ОББ способства с над 20 лични и партньорски събития, в които присъединяване взеха хиляди запалянковци. А през вчерашния ден, на 25 октомври, се организира и закриващото събитие - ОББ Вертикален маратон. Емблематичната постройка с височина от 95 метра, ОББ Милениум център, дом на фирмите от КВС Груп в България, се трансформира в хазаин на нетрадиционния ОББ отвесен маратон. 24 етажа нагоре, 24 етажа надолу, 1012 стъпала и 190 м денивелация гласеше статистиката, съпровождаща надпреварата. Всички гости имаха опцията изпитат куража си – 24-те етажа на централата ги чакаха, заредени със сили и откровена мотивация, тъй като стълбите останаха единственият метод да се придвижат в постройката. Над 300 участници, измежду които и професионални състезатели, записаха своите километри.

Сред тях най-силно усещане направиха най-младата и най-възрастна участничка, Еланда Джоунс (9 год.) и Бойка Арсова (68 год.), които за шанс се оказаха баба и внучка. Един разбъркан тим – на татко с едвам 9-месечния му наследник обра овациите на всички присъстващи. Най-младият участник Преслав Кръстев се състезава в ръцете на татко си Александър като независим състезател и двамата записаха изминатите от тях километри по настрана. По впечатляващ метод се показаха и самите чиновници на КВС Груп България, чийто времена не отстъпиха през резултатите на експертите. Успех при дамите записа Елена Русева от ОББ, а при мъжете – Николай Дерменджиев, също от ОББ с времена надлежно от 7:18 сек и 5:29 сек. В категория експерти призовите места сграбчиха Лиляна Гоцева (5:07) и Иван Сираков (4:09). Всички участници могат да прегледат своите времена на следния линк: http://trailseries.bg/обб-vertical-run-results/.

Събитието беше закрито от публична гала, на която Йохан Тейс, основен изпълнителен шеф на KBC Груп заяви онлайн резултатите от TEAM BLUE CONNECTS предизвикването с връзка, която се излъчваше в централните ръководства на КВС Груп във всяка страна. Емоциите от ОББ отвесен маратон доближиха своя връх малко след края на надпреварата, когато стана ясно, че предизвикатеслтвото е предоляно сполучливо с над 770 867 изминати километри, в рамките единствено на два месеца.
 Финансовата поддръжка, която чиновниците, подкрепени от другари и сътрудници завоюваха с общи старания, се равнява на 500 000 евро. Тя следва да се разпредели измежду шестте страни участнички в идните дни, по отношение на приноса на всяка. В България набраните суми ще бъдат дарени за идеите „ История с бъдеще: висше обучение за повече български деца “, ОББ StartUp, Българската Коледа, Фондация because и съдружие „ Деца с онкохематологични болести “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР