След успешната премиера на „Спящата красавица“, в началото на годината

...
След успешната премиера на „Спящата красавица“, в началото на годината
Коментари Харесай

Изненадите от Първи Български Балет – Веса Тонова продължават с пълна сила

След сполучливата премиера на „ Спящата хубавица “, при започване на годината и цялостните с детски усмивки салони, екипа на „ Първи Български Балет – Веса Тонова “ е подготвен и с следващият си детски-образователен театър - шедьовър, с който ще закрият сезона.
Долината на река Лоара, мястото въодушевило великия занаятчия на приказките, Шарл Перо, да разположи действието на една от най-известните си приказни истории - „ Хубавицата в спящата гора “, въодушеви и основателите на това зрелище за следващ път да надникнат в историята на приказката, музиката и балета - епохите, в които са се зародили приказката и балетната ѝ форма. Разкриват се непознати за децата моменти от истинския текст, забавни герои от познати филмирани версии, ловко вплетени в либретото на балета. Със средствата на модерни танцувални детайли, пантомима, слово и типичен балет, се показва приказката в един ексцентричен формат, с послания освен към децата, само че и към техните родители.
Продуцентския екип е повече от явен. Отново тандемът – Тонова, Раковски, Герон са подготвили театър, в налична за децата форма, сплотяващо ядро на музика, спектакъл и балет. Мястото също е ясно – Сити Марк Арт Център.
Каквито хрумвания да влагаме в приказките, през днешния ден те имат същата функционалност каквато постоянно са имали - да оформят визиите за положително и зло, за героично и низко, за семейство и чест, само че и да приближат децата до техните дълбоки страхове и копнежи и да им оказват помощ да се оправят с тях. Наред с останалите добродетели, любовта е това, което пребъдва, оттатък всичко тленно, оттатък всички житейски триумфи и провали.
Освен с част от познатите актьори от премиерните спектакли, този път на сцената ще се изявят и нови имена, с които не сме работили досега, надявайки се да изненадаме публиката на 18 ноември, ни заяви Виктор Раковски от продуцентският екип.
Билетите за спектакъла са в продажба на касата на Сити Марк Арт Център, бул. Янко Сакъзов 30, както и онлайн на http://www.ticketsbg.com/event.php?id=2555

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР