„След успешен вот правителството формално подава оставка. Правителството продължава да

...
„След успешен вот правителството формално подава оставка. Правителството продължава да
Коментари Харесай

Топ юрист посочи кога ще гласуваме за нов парламент

„ След сполучлив избор държавното управление официално подава оставка. Правителството продължава да си извършва пълномощията до избиране на идващ кабинет или до назначение на длъжностен, само че актът на оставката започва процедурата “, изясни той.

Експертът е безапелационен, че по Конституция няма по какъв начин да бъдат прескочени консултациите при президента.

„ Междувременно Народното събрание продължава да работи по естествения метод. Правителството си реализира пълномощията, до момента в който не бъде разхлабен Народното събрание. Възможно е да се образува парламентарно държавно управление в тези опити, само че наподобява малко евентуално в тази обстановка “, сподели проф. Киров в ефира на bTV.

Според него президентът Румен Радев към този момент е подготвил състав на длъжностен кабинет. „ В него евентуално ще попаднат специалисти от предходните два служебни кабинета, които не се впуснаха интензивно в политиката “, счита той. Едно е несъмнено – двама от тях няма да са там.

По думите му президентът ще направи доста огромна услуга, в случай че не връчи третия манат на Българска социалистическа партия. „ Защото реализирането му ще бъде с обезпечен неуспех “, разясни проф. Пламен Киров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР