След успеха си 16-годишното момче ще се пробва във Формула

...
След успеха си 16-годишното момче ще се пробва във Формула
Коментари Харесай

Шампионът Фернандо Алонсо помага на българче да стане пилот във Формула 1

След триумфа си 16-годишното момче ще се опитва във Формула 3
Световният първенец Фернандо Алонсо е другар и наставник на младата българска автомобилна вяра Никола Цолов. 16-годишното момче разказа за взаимната им работа малко след дебюта си във Формула 4 и невероятните си триумфи - 13 победи от 21 надпревари.

Момчето описа, че Алонсо първи му писал в една от обществените мрежи. Дългото известие го предиздвикало да си намерения, че е смешка. В последна сметка получил покана за взаимно каране в Дубай. Не си вярваш, че е истина, призна Цолов. " Много ми оказва помощ, освен на пистата, а и с подготовката - и физически, и ментално. Мечтата ми е да съм първият български водач във Формула 1 и той ми оказва помощ да го реализира ", разяснява Цолов.

След всяка сесия на пистата водачите получават лист хартия, на който пишеш какво усещаш, а инженерът знае какво да промени, надлежно осведоми механика.
" Не знаеш с каква скорост би трябвало да влезеш в завоя, само че го усещаш. Като водач би трябвало да усещаш лимита на колата ", съобщи той. И означи, че физическата подготовка е доста значима за надпреварите.

Следващата стъпка на Цолов е Формула 3 и положително показване там. Алонсо решил, че българинът е задоволително добър, с цел да прескочи едно съревнование преди да мине в по-горната ранглиста, само че по-късно ще я карат малко по малко. Първото му съревнование във Формула 3 ще е през март и за нея ще пътува из целия свят.

За уроците в учебно заведение му оказва помощ баба му, а по надпреварите с Цолов е майка му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР