След успеха над Чехия вицепрезидентите на БФС Йордан Лечков и

...
След успеха над Чехия вицепрезидентите на БФС Йордан Лечков и
Коментари Харесай

Лечков и Касабов пак спорят кой е президент на БФС

След триумфа над Чехия вицепрезидентите на БФС Йордан Лечков и Михаил Касабов влязоха в неприсъствен спор кой ръководи централата след оставката на президента Борислав Михайлов.
" Михайлов продължава да бъде президент на БФС, а бърза работа за нов конгрес няма. Какво значение има кой е президент? Оставката се утвърждава от конгреса. Управлението на БФС е законно. Конгрес се привиква от 1/3 от клубовете или от първия вицепрезидент, който е Йордан Лечков. Рано или късно ще има конгрес ", съобщи Лечков, който е първи вицепрезидент и отговорник за националните тимове.
Временният ръководител на БФС Михаил Касабов го отвърна: " На 28 ноември ще има Изпълком. На него ще се реши по кое време ще бъде идващият конгрес. Кой е президент на БФС - аз или Йордан Лечков? Попитайте го него. "
Новият селекционер Георги Дерменджиев пък се радваше на триумфа, с който започва публично отпред на " лъвовете ". " Наистина споделих, че желая победа и то такава. Чехия е добър тим, класира се за Евро 2020. Доволен съм, тъй като тези момчета имат благоприятни условия. Направиха това, в което е нашата мощ. Играчите би трябвало да се успокоят. Има миг, когато тимът изпитва неустановеност и това е повода да се приберем малко в мача. Но имахме обстановки, които, в случай че се бяха развили добре, резултатът може би щеше да е различен. Играем прагматичен футбол. Искам играчите да дават това, което могат. Ивелин е взел решение, оповестил го е, само че до март месец има доста време, може да размишления. Не знам какво ще се случи. "
" Дал съм дума, че спирам. Колкото и да е тежко на децата и дамата, плачат, няма връщане. Отново ще бъда в тази съблекалня след някоя друга година.
Вчера благодарих на Борислав Михайлов за всичко. Винаги е влизал в съблекалнята, давал е награди, осигурявал е улеснения, само че просто хората към него живуркат на гърба на футбола. Който желае, да ми се обиди. Това е моето мнение и по този начин го споделям. "
Данчо Лечков няма по какъв начин да трови атмосферата, в случай че идва въз основата и си тича в профил. Говорих с Борислав Михайлов и Михаил Касабов, само че с Лечков не съм. Аз проблеми с него нямам. Ако има конгрес и делегатите изберат него за поста, може да зададете въпросите си към него. Поздравявам Божидар Краев за включването му, веселя се, че е споделил, че той ще ме замести. Говорих с Десподов, че би трябвало да е един от водачите. Те би трябвало да са повече от един, с цел да могат да поемат тежестта в другите мачове. За някои може да не съм бил съвършеният съотборник - крещя, ругая, само че когато разгласих решението преди тренировката, видях сълзи в очите, което ме прави горделив ", съобщи капитанът Ивелин Попов, изиграл 90-ия си мач в националния тим, който бе оповестил авансово, че напуща отбора.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР