След усилено разследване служители от РУ-Стамболийски установиха и задържаха извършител

...
След усилено разследване служители от РУ-Стамболийски установиха и задържаха извършител
Коментари Харесай

Редица кражби в Пловдивско, задържаха младежи с големи криминални досиета

След интензивно следствие чиновници от РУ-Стамболийски откриха и задържаха причинител на серия похищения от началото на месеца. Работата почнала по сигнали за нанесени вреди и откраднати разнообразни суми от общо шест улични автомати за топли питиета в Кричим и Устина.
Прочетете още
Паралелни оперативно-издирвателни дейности били подхванати и по информация за взломна кражба на пари и движимости от частен адрес в Кричим, както и за разрушена входна врата на локален молитвен храм, от който обаче нямало неналичия. Анализът на събраните доказателства от няколкодневната упорита работа скоро насочил проверяващите към следите на 18-годишен юноша с богато престъпно досие и присъди.

Той бил арестуван за едно денонощие, а след това – и за 72 часа, с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Работата по документиране на записаните случаи и изясняване на съпричастността на младежа и към други сходни закононарушения продължава под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.  

Междувременно създатели на два следващи грабежа над младежи разкриха криминалисти от Второ районно управление (на МВР) в Пловдив. Задържани са двама младежи на 20 години и техен 18-годишен съизвършител, направили закононарушенията във вторник и сряда в региона на Народна библиотека „ Иван Вазов “.

 В единия от дните 20-годишните пресрещнали 14-годишно момче и принудително му лишили 100 лв.. След това жертва на тримата станал 16-годишен, от който лишили 20 лв..  Задържаните са с регистрации в полицията, а единият – и осъждан. След отчет на материалите в Районна прокуратура – Пловдив, те са приведени в ареста за период до 72 часа.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР