След убийството на командир на проиранска милиция при атака с

...
След убийството на командир на проиранска милиция при атака с
Коментари Харесай

Ислямска съпротива в Ирак иска единен фронт срещу американските войски

След убийството на пълководец на проиранска милиция при офанзива с американски дрон, " Ислямска опозиция в Ирак " прикани за основаването на обединен фронт в битката против американските войски в страната. В свое изказване групировката прикани и други групи да се включат в изгонването на американските сили.

В сряда беше погубен в Багдад при офанзива на американски безпилотен аероплан. Това беше отговорът на Съединени американски щати на нападението в Йордания, покрай сирийската граница, при което в края на януари бяха убити трима американски бойци.

С нападението против Саади Съединени американски щати " усилиха закононарушенията си и по този метод нарушиха всички правила за водене на бойни дейности ", продължава изказването на Ислямска опозиция в Ирак. Групата е сплотяваща организация на проирански милиции в Ирак, които работят дружно под това име от началото на войната на Израел против Хамас.
 Ирак: Повтарящите се удари ни карат да изгоним водената от Съединени американски щати коалиция
Ирак: Повтарящите се удари ни карат да изгоним водената от Съединени американски щати коалиция

Багдад не желае да бъде замесен в спора в Близкия изток

Миналата седмица бойци от екстремистката формация " Ислямска опозиция в Ирак "  атакуваха военновъздушната база " Ал-Харир ", където  са ситуирани американски бойци . Атаката пристигна часове откакто, свързани с Иранската революционна армия. 

Това е единствено началото на офанзивите, само че пък заявката  за повишение на напрежението и разгръщане на спора в Близкия изток.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР