След циганските атаки над гребци от клуб "Асеновец" в Асеновград,

...
След циганските атаки над гребци от клуб "Асеновец" в Асеновград,
Коментари Харесай

Напрежението в Асеновград ескалира, стигна се до сблъсъци

След циганските офанзиви над гребци от клуб "Асеновец " в Асеновград, стотици поданици на града излязоха на митинг за втора поредна вечер. Въпреки че изначало гражданското неодобрение бе спокойно, напрежението ескалира и се стигна и до конфликти с полицията. Асеновградчани се пробваха да щурмуват циганската махала, само че бяха спрени от чиновниците на реда. Няма потърпевши жители.

Властите увериха, че обстановката е овладяна и има задоволително полицейско наличие в Асеновград, най-много в циганската махала. По предварителни данни стана ясно, че има двама арестувани, само че по-късно тази информация бе опровергана от Министерство на вътрешните работи.

В началото на седмицата група роми нападнаха с мотики, колове и лопати възпитаници, провеждали подготовка по гребане на язовир “40-те извора “, треньорите и родителите им. Конфликтът прераснал в всеобщо сборичкване.

Двама от учениците и двама треньори пострадаха при сбиването. Деветима от нападателите са в ареста. Те към този момент са упрекнати за безчинство, осъществено с особена смелост и цинизъм, както и за нанасяне на междинна телесна щета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР