След триумфа на властелина на струните – Сергей Малов и

...
След триумфа на властелина на струните – Сергей Малов и
Коментари Харесай

Фестивал Алегра – пътешествието в света на музиката продължава

След триумфа на властелина на струните – Сергей Малов и диригентът Никола Паске, които сплотиха силите с откриващия осмото издание на фестивал Алегра концерт на 15 юли, зала България още веднъж е хазаин на продължението на пътешествието в света на музиката. Днес от 19.30 на сцената излизат Боби Костадинов, виолончело, и Виктория Василенко, пиано, в концерт с творби на Франц Шуберт, Лудвиг ван Бетовен, Николо Паганини, Жак Офенбах, Жером Дюкро, Григораш Динику/Яша Хейфец.

Роден в Лайпциг през 1999 г, Боби Костадинов стартира да свири на виолончело на седемгодишна възраст. Възпитаникът на проф. Петер Брунс в HMT „ Феликс Менделсон Бартолди “ в Лайпциг е е лауреат на четири първи федерални награди в разнообразни категории на националното съревнование „ Jugend musiziert “. Заедно с младата вяра на родната музикална сцена – Виктория Василенко, която има своята вярна аудитория у нас и по света, двамата ще покажат красивите стъпки на узряване на гения.

Енергията, силата и любознанието на младите музиканти, които смайват публиката със смелите си тълкования и напипването на собствен саморасъл авторски почерк, ще предизвикат публиката в зала България за следващ път. В рамките на осмото издание на музикалния фестивал Алегра, провокациите към меломаните в залата няма да спрат.

Само през днешния ден след концерта на Боби Костадинов и Виктория Василенко, публиката ще се срещне с виртуозите на музикалната сцена – Сергей Малов, цигулка, Григори Асс, цигулка, Ласло Феньо, виолончело, Нимрод Гуез, виола, и Петър Найденов, основателят и моторът на фестивал Алегра, който свири на контрабас. В програмата на втория огромен концерт в границите на тазгодишното издание на Алегра са включени творбите – Струнен квартет No. 1 E moll на Бедржих Сметана и Струнен квинтет No. 2 оп. 77, G Dur на Антонин Дворжак.
`Фестивал

`Фестивал

„ Музиката е мощна поддръжка и ентусиазъм за хуманността! “, безапелационен е един от петимата музиканти, които излизат на сцената на 19 юли – известният цигулар Григори Асс.

Талант, резистентност и опция са трите кодови думи, които бележат миналите издания на фестивал и академия Алегра и не престават маратона в разнообразната стратегия на фестивала от 15 до 23 юли, в зала „ България “.

Повече за идните концерти, включени в програмата на фестивал Алегра на адрес:

www.allegrafestival.com/bg/

Билети може да се закупят отсам

www.eventim.bg/bg/artist/festival-alegra-350/profile.html

или на касата на зала България, където билетите за възпитаници, студенти и пенсионери се продават с понижение.

Фестивал и академия Алегра се осъществя с финансовата поддръжка на Национален фонд “Култура” и финансовата поддръжка на Столична община - Столична стратегия “Култура”, Фондация “Америка за България”, Институт Лист - Унгарски културен институт и в партньорство със Софийска филхармония и Национално музикално учебно заведение “Любомир Пипков”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР