След тридневно обсъждане, съпроводено със скандали, нападки и обиди, депутатите

...
След тридневно обсъждане, съпроводено със скандали, нападки и обиди, депутатите
Коментари Харесай

Депутатите приеха правилника за работа на Народното събрание

След тридневно разискване, съпроводено със кавги, нападки и обиди, депутатите одобриха правилника за работа на Народното събрание, съобщи БНР.

За идната седмица обаче остана гласуването на управленията и състава на непрекъснатите комисии - въпрос, по който парламентарните групи към момента не са постигнали договореност.

Народните представители утвърдиха предлагането на Петър Петров от партия " Възраждане " към главните заплати на депутатите да се начисляват и спомагателни месечни хонорари за трудов стаж и професионален опит - едно на 100 за всяка прослужена година.

Отхвърлена обаче бе концепцията за въвеждане на санкция за лицата и органите, които не дават отговор на въпроси и питания на депутати или не се явяват на чувания.

Депутатите отхвърлиха концепцията съвещанията на Народното събрание да не стартират в 09.00 часа, а в 14.00 ч., и те да продължат до 19.00 часа.

Приета бе концепцията министър-председателят, заместник-министър ръководителят и министрите да могат да отсрочват единствено вербален отговор на въпрос или запитване заради болест или командировка отвън страната и при неотложни случаи, само че не повече от два пъти.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР