След третия опит да се сформира редовно правителство в рамките

...
След третия опит да се сформира редовно правителство в рамките
Коментари Харесай

Какви промени настъпиха след първите 100 дни на кабинета „Петков“?


След третия опит да се образува постоянно държавно управление в границите на предходната година, на 13 декември кабинетът на Кирил Петков се закле пред Народното събрание. Той пристигна със поръчка за смяна, а през днешния ден стават 100 дни от ръководството му.

„ Група запалянковци, безусловно неподготвени въобще за каквото и да било. 2-3 дребни нещица за 100 дни и това е. Гол възторг без никакво покритие “. Така разяснява работата на кабинета „ Петков “ до момента юрист Николай Хаджигенов.

По думите на политолога Милен Любенов обстановката радикално се е трансформирала след началото на войната в Украйна и към този момент е изключителна и изисква антикризисен режим на работа.

„ И тук е доста значимо държавното управление да съумее от една страна да отговори на тази нова изменяща се конюнктура, а въпреки това – да не не помни главните цели в своята стратегия за ръководство “, счита политологът.

Според него държавното управление е съществено ангажирано с битката против корупцията и в идващите дни и месеци ще станем очевидци на още стъпки и дейности в тази посока.

Политическият пиар Нидал Алгафари е песимистичен по отношение на постигнатото от кабинет за първите 100 дни.

„ Първо видяхме някакви фабрики, които към този момент никнат като гъби из цяла България – вършим електрически автомобили, вършим акумулатори, видяхме няколко тунела, които ще създадем под Стара планина… “, изброи иронично Алгафари.

Според него сме станали очевидци по какъв начин държавното управление ни само в Европейския съюз „ грозно шикалкави “ по външнополитически тематики.

Гледайте повече във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР