След топлите температури през миналата седмица се очаква захлаждане, но

...
След топлите температури през миналата седмица се очаква захлаждане, но
Коментари Харесай

Не се плаши от захлаждането: Пореден щъркел пристигна в България СНИМКИ

След топлите температури през предходната седмица се чака захлаждане, само че това очевидно не плаши щъркелите. Красивите птици към този момент са се завърнали тук-там в страната, радвайки дребни и огромни.

Щъркел снимаха и жителите на Червен бряг, Плевенско. Птицата е снимана в гнездото си след завръщането си от Африка.

Това обаче надалеч не е първият отдалечен посетител в региона. Още предходната седвица край село Синдел бяха видяни цели 7 птици.

Представител на типа се завърна и в карловското село Кърнаре. В община Хасково към този момент също дойде предвестител на пролетта. Първият за сезона щъркел долетя сутринта на 24 февруари в село Подкрепа.

Птицата кацна в съществуващото от години гнездо на дирек до локалния храм „ Свети Пророк Илия ” и стартира да поправя „ жилището ” в очакване на женската птица.

Докато жителите на изброените обитаеми места се радваха на идването на щъркели, в друго обитаемо място се появи надалеч по-неочакван посетител.

Белоглав лешояд бе видян по покривите на град Казанлък. Рядката птица направила разходка в небето на града и се спря за отмора на комин, наблюдавайки ситуацията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР