След Тома Белев и депутатът от ПП Александър Дунчев е

...
След Тома Белев и депутатът от ПП Александър Дунчев е
Коментари Харесай

Вече двама зелени в тежък конфликт на интереси

След Тома Белев и депутатът от Политическа партия Александър Дунчев е в спор на ползи. Двамата зелени деятели дружно ръководят частното съдружие "Асоциация на парковете в България ". Това излиза наяве от извадка в Агенцията по вписванията. АПБ макар, че е Неправителствени организации е притежател на десетки парцели в цяла България. Отделно е усвоявало милиони по разнообразни поръчки. Само от швейцарски фонд взимат 4,9 милиони франка сякаш да се подтиква екологично земеделие. Но парите отиват главно за семинари, тимбилдинг, възнаграждения на лектори и медии. Участвали са и в поръчки за преместване на лалугери, гледане на лешаяди, преброяване на риби и птици. Сега Белев е зам.министър на екологията, а Дунчев народен представител, някогашен началник на Агенция по горите. Там Дунчев в продължение на шест месеца, като изпълнителен шеф назначен от Служебния кабинет, е управлявал горите в очевиден спор на ползи. Защото не е излязъл от частната "Асоциация на парковете в България " и не е заявил това по ЗПКОНПИ.
Колкото до Белев, той по едно и също време е в спор на ползи и недопустимост да заема длъжността зам.министър. Фактите:
На 30. 12. 2021 година Министерски съвет по предложение на Министерство на екологията с Решение 894 приема Плана за ръководство на естествен парк Българка. Ръководител на екипа правил проекта като частно лице е Тома Белев, който от 23. 12. 2021 година е зам.министър в Министерство на околната среда и водите. В консорциума "Българка 2013 " спечелил поръчката, взе участие и НПО-то WWF, на което шеф е брачната половинка на Тома Белев Веселина Кавръкова.
Фирми и неправителствени организации свързани с Тома Белев и Веселина Кавръкова са получили по публични поръчки над 1 милион лв. от държавния парк Българка, до момента в който негов шеф е Мая Радева. От преди 15 дни по предложение на Тома Белев, Мая Радева е шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда Велико Търново.
Освен в спор на ползи Тома Белев и в недопустимост със заеманата служба зам.министър, тъй като към днешна дата, когато изтекоха всички периоди, той към момента е Председател на частното съдружие "Асоциацияна парковете в България ". За новите ръководещи никакви закони не важат, когато засягат техни хора. Промяната продължава.
Дали не е време и Прокуратурата и КОНПИ да се намесят в далаверите на фамилията еколози и техния доближен Александър Дунчев.

Емилиян Кънчев
Факсимиле от Агенцията по вписванията

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР