След тези валежи, които преминаха вчера, от днес ще има

...
След тези валежи, които преминаха вчера, от днес ще има
Коментари Харесай

Топ синоптик каза кога се връща студът. Ето къде ще натрупа сняг

След тези превалявания, които минаха през вчерашния ден, от през днешния ден ще има повече слънце, мъглите ще са постоянно събитие, изключително по поречието на Дунав, Марица и Тунджа. В петък още веднъж ни чака хладна вълна с валежи и съществено захлаждане. Температурите в планините в събота ще бъдат към минус 7 градуса.

Това сподели синоптикът Петър Янков. По най-високите елементи ще вали сняг, стана ясно от думите му.

" Още в петък ще завали в местата, които са над 1000 метра надморска височина. Така че в събота на местата над 2500 метра ще има снежна завивка от към 10 см, като повече ще бъде снегът в Рила и Пирин. В неделя ще има повече слънце. Температурите в почивните дни ще се движат в границите на 12 до 17-18 ", добави Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той разясни, че ще има и нарастване на вълнението на морето.

" В понеделник още веднъж се покачват температурите, във вторник следва ново захлаждане, само че температурите в обитаемоте места ще се движат сред 10 и 15 градуса. При тези температури и прекосяването на облачни дъждовни системи - по планините вали сняг. Но снежната завивка ще бъде незначителна. Така че идната седмица чакаме превалявания с количества до 15-20 литра на квадратен метър ", акцентира синоптикът.

Янков предизвести, че във вторник и сряда се чака бурно неспокойствие по морето, като вълните ще доближават 4-5 метра.

" Това стопляне, в което се намираме в този момент, стартира почти през 1850 година, като продължава до през днешния ден. В момента се намираме в апогея, след което следва едно последователно захлаждане, само че някъде след към 100-150 години, в случай че не се трансформират някои геофизични параметри на Земята, ще стартира захлаждане. В Антарктида сензитивно се покачва температурата на водата ", обясни гостът.

Синоптикът разяснява и аленото зарево, което беше забелязано на няколко места в България: " Хипотезите са доста - геофизиците установяват, че в този интервал е имало мощна геомагнитна стихия, само че не чак толкоз мощна, с цел да провокира такова зарево, което да се вижда от нашите географски ширини. За да се види такова зарево у нас, би трябвало да се реализира на към 400 километра. "

Янков е на мнение, че Западна Африка ще се отдели, ще стане остров и тогава ще настъпят промени както в морските течения, по този начин и на температурата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР