След терористичната атака на Кримския мост и излизането на Москва

...
След терористичната атака на Кримския мост и излизането на Москва
Коментари Харесай

“НАТО сега е безполезно”. ВСУ са изплашени от новата тактика на Русия

След терористичната офанзива на Кримския мост и излизането на Москва от зърнената договорка, Русия всекидневно нанася мощни удари по морската инфраструктура на Одеса и Николаев, както и по обектите на ВСУ в тила. Използват се разнообразни оръжия. В резултат на това украинското командване откри главен проблем.

Таен обект покрай Одеса

„ Ответните удари “ за Кримския мост започнаха в нощта на 18 юли. Според Министерството на защитата ракетите са блъснали обекти, където са се подготвяли терористични офанзиви против Русия благодарение на безпилотни катери. Друга цел беше корабостроителница, която сглобяваше морски дронове. Освен това в региона на Одеса и Николаев бяха унищожени хранилища за гориво за 70 000 тона, които доставяха гориво на ВСУ.

Следващата нощ беше последвана от мощен удар по пристанището на Одеса. Кметът на града Генадий Труханов сподели, че в никакъв случай не е имало офанзива от подобен мащаб. Оперативното командване " Юг " на ВСУ означи, че вследствие на удари " по едно от пристанищата на района " са развалени зърнени и петролни терминали, резервоари и съоръжение за товарене на кораби. Взривната вълна е засегнала и складовете за тютюн и пиротехника.

По-късно Москва беше осведомена за нападението против авиобаза “Канатово ” в Кировоградска област.

През нощта на 20 юли ударите продължиха. По публични данни цели са били обекти на украинската войска в Одеса, Николаев, Иличевск – места за предпазване на дронове, хранилища с муниции и военна техника, горивна инфраструктура. От Министерството на защитата подчертаха, че всички цели са изумени.

А на 21 юли нападнаха денем – терминалите, където се разтоварваше западна военна техника. Украинските медии също писаха за вредите на някакъв " инфраструктурен обект " в Затока.

През уикенда точно управляеми ракети влетяха в пристанища на река Дунав покрай румънската граница. По-специално, пристанището на Рени беше съществено развалено. Корабите стигаха до там, без да навлизат в териториалните води на Украйна в Черно море, намирайки се под " чадъра " на страна-членка на НАТО. Границата я пресичаха към този момент в региона на реката.

" Нов стадий от рецесията "

В резултат износът на зърно по море беше спрян. Киев даде обещание да проправи път през териториалните води на Румъния и България. Там показаха и концепцията за ескортиране с военни кораби на Алианса. В Съединени американски щати обаче това беше изрично отхвърлено.

" Западът и Украйна са привикнали, че Русия прави отстъпки, пробва се да договаря, да намира взаимни отстъпки. Но безапелационното решение на Москва по договорката със зърното и последвалите удари демонстрират нов стадий в украинско-руската рецесия ”, изяснява политологът Андрей Суздалцев.

Рязко нарасналата активност на ударите се регистрира и в Киев. Военните се оплакват, че не могат да смъкват свръхзвуковите ракети “Оникс ”. Говорителят на ВСУ Юрий Игнат уточни, че скоростта над 3000 км/ч и извънредно ниските височини я вършат доста сложна за прехващане.

Въпреки западните системи за Противовъздушна отбрана, през тези дни, явно, нито един “Оникс ” не беше свален. Това е свръхзвукова противокорабна ракета със междинен обхват, предопределена за битка с надводни военноморски групи и единични кораби. Използва се и за наземни цели. Обхватът е 300 километра (при осъвременената версия на " M " - 800 километра). Теглото на бойната глава е 300 кг.

С " Оникс " въоръжават освен кораби и подводници на Военноморски сили, само че и мобилни брегови системи " Бастион ". Именно тези хора нанесоха удари по Одеса и Николаев от територията на Крим.

Игнат загатна и противокорабните ракети Х-22, ускоряващи до 3000 км/ч. Говорителят акцентира, че те са съвсем невъзможни за заличаване във въздуха. И по този метод опроверга многократните известия за свалени над Киев хиперзвукови „ Кинжали “, които са доста по-бързи и по-маневрени.

Три ешелона

Русия употребява и други високопрецизни оръжия: дозвукови Х-101 “Калибър ” с морско и въздушно базиране, наземни „ Искандер-М “ и „ Искандер-К “, безпилотни самолети-камикадзе „ Геран “.

„ Геран “ се пускат, като предписание, всеобщо в самото начало на офанзивата. Тяхната задача е не толкоз да поразяват цели, едвам предизвикат украинската Противовъздушна отбрана да отвърне на огъня. Противорадарни ракети поразяват разпознатите позиции на зенитно-ракетната система.

“Калибър ” и Х-101 са във втория ешелон - на пределно ниски височини със следване на терена. Заедно с тях лети " манекен " без бойна глава, което в допълнение обърква операторите на радарите. По това време лъвският дял от зенитните ракети към този момент е изразходван, системите за Противовъздушна отбрана отиват на презареждане. Украинската Противовъздушна отбрана е пренаситена с цели и просто не може да се оправи с прихващането на всички " долитания ".

Към края се включват комплексите “Искандер ” и свръхзвуковите оръжия. Тези ракети унищожават набелязаните цели, които към този момент са беззащитни. Именно масираното комбинирано потребление на разнообразни оръжия, атакуващи от разнообразни страни и на друга височина, съгласно специалистите, прави съветските удари толкоз ефикасни.

Юрий Игнат направи разочароващо умозаключение: макар глобите и невиждания стопански напън Русия продължава да създава ракети. И няма какво да се направи по въпроса.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР