След тежките катастрофи от последните месеци експерти по пътна безопасност

...
След тежките катастрофи от последните месеци експерти по пътна безопасност
Коментари Харесай

Прокуратурата обсъжда с експерти тежките пътни произшествия

След тежките произшествия от последните месеци специалисти по пътна сигурност и основният прокурор, ще разискват ограничения, с които да се постави завършек на войната по пътищата.

„ Това, че сме водещи в Европа се дължи на огромна степен на неналичието на институциите. Проблемите тук се дължат на безхаберие - тематиката не съставлява интерес. Когато възникне тежко произшествие, тематиката съставлява интерес от позиция на това, че положителната вест е неприятна вест. Всяка институция би трябвало да си прави отговорностите по законовите пълномощия, несъмнено “, съобщи основният прокурор Иван Гешев по време на среща с Института по пътна сигурност. 

На срещата, проведена от Института за пътна сигурност, се чака да бъдат показани резултатите от дейностите на институциите досега и какво следва оттук насетне. Гешев сподели, че взаимоотношението сред институциите е основно, както и това сред управляващите.

“За прокуратурата е извънредно значимо да има разговор сред институциите. Този проблем с пътната сигурност, в огромната си част съгласно мен може да бъде овладян в междинните европейски индикатори и стандарти ”, уточни той. Гешев съобщи, че като човек, който работи в наказателната сфера “никоя институция не е мощна сама. Пътната сигурност зависи от институциите, една институция не може да реализира сама резултат ”, съобщи основният прокурор.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР