„След тежки боеве за Лисичанск, украинските сили за отбрана бяха

...
„След тежки боеве за Лисичанск, украинските сили за отбрана бяха
Коментари Харесай

Чудо-оръжията“ – американски и турски дронове – се оказаха неефективни срещу руската система за ПВО

„ След тежки боеве за Лисичанск, украинските сили за защита бяха принудени да се отдръпват от своите позиции и линии. Предвид многократното предимство на съветските окупационни сили в артилерия, авиация, реактивни системи за залпов огън, муниции и персонален състав, продължаването на защитата на града би довело до съдбовни последствия “, се споделя в известието, представено от УНИАН.

Отбелязва се, че с цел да се избави животът на украинските бранители, е взето решение за евакуиране.

„ Продължаваме битката. За страдание стоманената воля и патриотизмът не са задоволителни за триумфа – нужни са материално-технически средства. Защитниците на Луганска област и други райони на страната ни героично извършват своя цивилен и боен дълг “, означават от Генералния щаб.

„ Чудо-оръжията “ – американски и турски дронове – се оказаха неефективни против съветската система за Противовъздушна отбрана, показва Insider.

Използваните от Украйна Bayraktar TB2, в началото се смятаха за ефикасни в заличаване на съветски танкове и бронирани транспортни средства, отбелязва изданието. И добавя: „ Но Русия усъвършенства своите отбранителни системи и смъква и заглушава доста украински дронове.

„ Това, което се случва в този момент, е, че опциите на Русия за електронна война и противовъздушна защита станаха по-добре проведени и ангажирани спрямо предходните месеци на войната “, сподели Самуел Бендет, анализатор и специалист по безпилотни и роботизирани военни системи в Центъра за военноморски разбори.

Според Бендет съветските войски употребяват радари за ранно предизвестие, с цел да разпознават безпилотни летателни апарати и системи за електронна война, с цел да ги заглушат и да нарушат връзките. Те също по този начин употребяват разнообразни оръжия, по-специално ракетната система Тор, с цел да смъкват дронове.

В публикацията се споделя, че Съединените щати са възнамерявали да изпратят на въоръжените сили на Украйна разузнавателно-ударни дронове MQ-1C Gray Eagle, които са доста по-добри по характерности от турския Bayraktar TB2, само че източници от украинските въоръжени сили споделиха, че Киев няма потребност от такова съоръжение. Безпилотникът за за 10 милиона $ ще бъде свален при първия си полет, споделиха военните.

Затова украинското управление към този момент е почнало да изисква най-новото потомство бойни самолети от Съединени американски щати и други западни съдружници, заключават създателите на обявата.

Словакия възнамерява да трансферира на Украйна изтребители и МиГ-29. В същото време Чехия ще оказва помощ на Словакия в патрулирането на територията на страната, до момента в който не получи американски F-16 в подмяна на трансферираните в Украйна самолети.

Това оповестиха министър председателите на Словакия и Чехия Едуард Хегер и Петр Фиала в ефир на чешкия ефирен канал CT24 в неделя, оповестява Укринформ.

По време на телевизионното предаване Хегер означи, че Братислава ще трансферира своите МиГ-29 в Украйна, а също по този начин загатна опцията за прекачване на танкове в Украйна.

„ Но не желая да встъпвам в детайлности, тъй като Украйна също ни помоли да не даваме детайлна информация за тази техника “, акцентира Хегер.

Словашкият министър председател напомни, че през юни Братислава изиска от Прага да отбрани въздушното пространство на страната, до момента в който не получи поръчаните бойни самолети F-16, чиято доставка се бави. Хегер означи, че страната му ще се нуждае от военна поддръжка от чешките сътрудници в границите на една година.

На собствен ред чешкият министър председател Фиала акцентира, че страната му ще даде такава помощ на своите словашки съседи, а чешки самолети ще патрулират словашкото въздушно пространство от септември.

Овладяването на цялата територия на Луганската национална република (ЛНР) в нейните административни граници не подсигурява сигурността на републиката заради силите и средствата, които са разполагаем на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това сподели Андрей Марочко, офицер от Народното опълчение (НМ) на ЛНР.

„ Силите и средствата, с които украинската войска разполага сега, не ни разрешават, за жалост, да кажем, че освобождението на ЛНР и достъпът до нейните административни граници може да подсигурява сигурността на ЛНР “, сподели Марочко.

„ За страдание има сили и средства, които могат да ударят територията на ЛНР от територията на ДНР. Затова считам, по мое надълбоко разбиране, че в този момент би трябвало да застанем в една линия дружно с НМ на ДНР и Въоръжените сили на Руската федерация и да изтласкаме врага на разстояние, което да ни разреши да кажем, че сме в цялостна сигурност ”, сподели Марочко.

Марочко посочи, че това безвредно разстояние е „ в границите на 300 км от границите на ЛНР “.

Същевременно се появи видео от последните минути на боевете в Лисичанск и прочистването на града от бойци от отстъпилите украински войски.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР