След страхотния ретро модел Luka EV, представен през 2018 г.,

...
След страхотния ретро модел Luka EV, представен през 2018 г.,
Коментари Харесай

Правят електрическа „УАЗ”-ка

След страхотния ретро модел Luka EV, показан през 2018 година, чешката компания MW Motors насочва вниманието си към различен план: MW Motors Spartan е напълно електрически офроудър, основан на съветския UAZ-469 Hunter.

Hunter е съветският аналог на Jeep: офроуд автомобил с тип на военно транспортно средство, който е в произвеждане от началото на 70-те години на предишния век. Сега UAZ и MW Motors комбинират платформата на този представител на социалистическото автомобилостроене с електрическо задвижване. Името Spartan е по едно и също време отпратка към опростения дизайн (вътре и вън) и метафора за неуморимия войник отвън пътя. Spartan не е породист жребец, а работен кон, прецизира MW Motors.
Източник: MW Motors

Моделът ще разчита на акумулатори с потенциал от 56 до 90 kWh и „ съответстващо по мощ електрическо задвижване ". Това са формалните параметри, с които се разполага сега. Думата „ пробег " даже не се загатва. За сметка на това MW Motors Spartan към този момент е подготвен за серийно произвеждане с ляв и десен волан.

Целевата група на чешката компания са оня, които са „ забравени " от пазара на електрически коли досега, а точно „ същинските запалянковци на задвижването на четирите колела, селскостопанският бранш, горските служащи, почитателите на офроуд интензивностите и минните компании, които ценят здравия, удобен, минималистичен, наличен и елементарен за поправяне автомобил ".

Трябва да се каже, че MW Motors не прави модификации по остарели UAZ Hunter, а работи публично с UAZ. Това ще помогне да се употребяват заводите на UAZ и съществуващите мощности на MW Motors в Европа, където крайният артикул да минава финалните процеси. Така се дава обещание „ налична цена за крайния консуматор ". Но цена сега също не се разяснява.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР