След старта на пилотния проект на Община Пловдив за събиране

...
След старта на пилотния проект на Община Пловдив за събиране
Коментари Харесай

Специални камиони събират негодната храна от заведения

След старта на пилотния план на Община Пловдив за събиране и транспортиране на хранителни боклуци заведения за хранене, сладкарници, кухни и други публични заведения в централната градска част на Пловдив към този момент ще могат да изхвърлят този тип боклуци единствено в профилирани камиони. Това заяви шефът на Оперативна програма „ Чистота “ Иван Стоянов.

Маршрутите и графиците към този момент са създадени. Доставени са 740 броя кафяви пластмасови контейнери вид „ Кука “ с съдържимост 120 л. В плана към този момент са включени 180 обекта. Всеки от тях е осведомен за точния час, в който събраните хранителни останки би трябвало да бъдат предадени.
„ На наказания подлежат всички сходни обекти, които всеобщо изхвърлят останала храна в контейнерите за разбъркан битов боклук “, изясни Иван Стоянов.

Директорът на „ Чистота “ подсети, че по закон всяка компания би трябвало да има система за разделно събиране на отпадъците, защото е неразрешено изхвърлянето им в контейнерите за разбъркан битов боклук, предопределени за жители. Той предизвести, че упълномощените чиновници на предприятието ще продължат да наблюдават за извършители, които ще бъдат глобени съгласно общинските наредби.

„ Проектът за събиране и транспортиране на хранителни боклуци започва в централната част на Пловдив, защото там има най-вече заведения за хранене. Намерението ни е поетапно да обхванем и други региони на града, като искащите да се включат в идващия стадий на плана могат да заявят това на тел. 032/675 817 “, добави Иван Стоянов.
тагове заведения заведения за хранене негодна храна камиони община Пловдив  Специални камиони събират негодната храна от заведения  Специални камиони събират негодната храна от заведения  Специални камиони събират негодната храна от заведения  Специални камиони събират негодната храна от заведения  Специални камиони събират негодната храна от заведения  Специални камиони събират негодната храна от заведения  Специални камиони събират негодната храна от заведения
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР