След срив от една седмица заради технически проблем, глобалната европейска

...
След срив от една седмица заради технически проблем, глобалната европейска
Коментари Харесай

Европейският отговор на GPS е отново на линия

След срив от една седмица поради механически проблем, световната европейска навигационна сателитна система Galileo възобнови работа. Това оповестиха от Надзорния орган на Galileo (GSA) в известие до медиите.

Засега са възобновени първичните услуги. Търговските консуматори към този момент могат да се възползват от навигационните и синхронизационните услуги на Galileo, само че е допустимо и възникването на вторични проблеми.

Техническият проблем е зародил поради нередовност на съоръжение в контролните центрове на системата, които пресмятат прогнозите за времето и орбитата и които се употребяват за определянето на навигационните известия.

Неизправността е засегнала разнообразни детайли и в двата контролни центъра на Galileo.

От навигационната система твърдят, че екипите им са работили непрекъснато за отстраняването на казуса. Продължава непрестанно да се следи и качеството на предоставяните услуги за цялостно възобновяване.

Предстои да бъде образувана самостоятелна комисия, която да проверява аргументите, довели до срутва. Докладът на комисията ще помогне на Агенцията да извлече поучения за ръководството на програмата, която има няколко милиона консуматори по целия свят.

Системата за сателитна навигация Galileo стартира да дава своите първични услуги през 2016 година и се чака да проработи на цялостни обороти през 2020 година Тя има за цел да усъвършенства навигационните услуги на Стария континент и да приключи зависимостта от американската GPS, съветската ГЛОНАСС и китайската Compass. Ще се употребява от жителите, бизнеса, държавните управления и военните.

Системата е на стойност 10 милиарда евро. Проектът започва през 1999 година Първите спътници са ситуирани в орбита през 2013 година Към момента Galileo включва 26 спътника. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР