След срещите с ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в четвъртък, днес президентът

...
След срещите с ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в четвъртък, днес президентът
Коментари Харесай

Радев насрочи четири консултации с парламентарни групи на 21 април

След срещите с ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в четвъртък, през днешния ден президентът Румен Радев ще организира съвещания и с останалите парламентарните групи в 49-ото Народно заседание.

Държавният глава ще беседва с представители на " Възраждане ", " Движение за права и свободи " ; " Българска социалистическа партия за България " и представители на парламентарната група на " ИТН ".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че на срещата с президента през вчерашния ден не са си споделили нищо друго. " Обсъдихме бюджета, проблемите в него, това, че предходната година са харчили от ПВУ и в този момент отнякъде тези пари би трябвало да се върнат. Предизборното говорене свърши ", сподели Борисов и добави, че няма да е номинацията за министър председател.

" Бил съм три пъти, три за благополучие. Най-доброто за България е коалиция сред двете огромни партии. Има и други разновидности, само че те са по-неработещи и по-слаби. Няма да има различен вид, до момента в който не се изчерпят всички благоприятни условия за коалиция сред двете огромни партии ", сподели още водачът на ГЕРБ.

След срещата на обединението ПП-ДБ при президента стана ясно, че няма да бъде подсилен кабинет на ГЕРБ с първия мандат. Кирил Петков от Политическа партия добави като цели следствието на основния прокурор в България, антикорупционната комисия, Шенген. Според него би било позор да бъдем разграничени от Румъния и да бъдем поставени като второкласен европейци. Петков означи като приоритет и Еврозоната и с цел да бъде нашата банкова система в действителност постоянна, би трябвало да го създадем.

" Националният съвет на ПП-ДБ сподели ясно, че не можем да подкрепим първи мандат на ГЕРБ, само че сме подготвени да създадем държавно управление с втория мандат ", безапелационен бе Петков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР