След срещата с държавния глава Румен Радев омбудсманът Диана Ковачева

...
След срещата с държавния глава Румен Радев омбудсманът Диана Ковачева
Коментари Харесай

Диана Ковачева: Другата седмица подавам оставка, не мога да стана служебен премиер

След срещата с президента Румен Радев омбудсманът Диана Ковачева съобщи, че не може да стане длъжностен министър председател.

„ Клетвата ми за арбитър в Европейския съд по правата на индивида е напълно скоро, тъй че не мога да стана длъжностен министър председател. Имам период, в който би трябвало да встъпя - 17 април ".

На въпрос какви са претекстовете за оставката на нейната заместничка Елена Чернева-Маркова, Диана Ковачева отговори: „ Каквото знаете вие, това знам и аз. Взела е персонално решение, разгласи за това персонални претекстове ".

Ковачева акцентира, че тя не може да предложи човек на мястото на подалия оставка заместник-омбудсман, защото има процедура по номинацията, която лишава време: „ Смятам, че би трябвало в най-скоро време да си подам оставката, с цел да отворя пътя на Народното събрание да избере нов омбудсман. Следващата седмица ще си подам оставката ".

Запитана дали в границите на седмица може да бъде определен различен човек на нейния пост, който да влезе в евентуалните благоприятни условия за длъжностен министър председател, тя отговори: „ Процедурата за избор на омбудсман от Народното събрание лишава време, най-малко няколко седмици ".

Диана Ковачева бе безапелационна, че омбудсманът и заместник-омбудсманът би трябвало да са надалеч от политиката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР