След срещата на Gong.bg с един от най-добрите добрите нападатели

...
След срещата на Gong.bg с един от най-добрите добрите нападатели
Коментари Харесай

Вуцов: Подвикванията на феновете на Левски ме мотивират, готов съм да заиграя в чужбина

След срещата на Gong.bg с един от най-хубавите положителните нападатели в efbet лига – Димитър Митков, в този момент пред камерата ни застава един от най-хубавите вратари в България. За равнището на родното ни състезание, за конкуренцията на Лудогорец, както и за това дали Светослав Вуцов е бил покрай трансфер в чужбина, може да разберете от самия него!

- Казвам здравей на вратарят на Славия и националния тим – Светослав Вуцов, по какъв начин си първо?

- Добър ден, благодаря за поканата. Добре съм, всичко е обикновено. Подготвям се за подготовка.

- България записа 2 триумфа в първите два мача на Младен Кръстаич, каква бе преди тези триумфи атмосферата в отбора ни, и каква е в този момент?

- За мен атмосферата е една и съща, постоянно когато отидеш в националния тим би трябвало да се раздаваш оптимално и да постигаш положителни резултати.

- Какво най-много съумя да промени, за късия си престой до момента отпред на тима Кръстаич, съгласно теб?

- Може би, най-много промени тактиката, с която да играем. Съвсем друга групировка, напълно разнообразни условия и видяхме, че това донесе триумф в първите му два мача.

- Смяташ ли, че рискът, който пое той,повиквайки толкоз млади и неопитни играчи се увенча с триумф, и това ли е пътят пред националния тим?

- Първо не съм аз индивида, който може да каже дали е било вярно или не, щом сме победили значи рискът е бил състоятелен. Това е добре за нас младите, тъй като ние желаеме да се потвърждаваме и това е късмет за нас да го създадем.

- Какво ви сподели Кръстаич, изключително след втората победа против Севeрна Македония, която бе първа за отбора като посетител от 4 години?

- Беше извънредно удовлетворен, че сме спазили неговите тактически инструкции и, че сме посочили една добра дисциплинираност. Не сподели нищо по-специално, тъй като еуфорията бе огромна, и повече празнувахме в съблекалнята.

- Скоро следва да бъде теглен жребия за Евро 2024-та, оптимист ли си, че този път България ще успее да се класира за огромен конгрес?

- Пожелавам си да имаме силите и да можем се класиране за първи път на огромен конгрес, от близо 20 години, и нека да зарадваме почитателите на футбола в България.

- Да обърнем внимание и на протичащото в efbet Лига. Славия играе добре от началото на сезона, само че в последния кръг допуснахте неприятна загуба от Ботев Пд, единствено неналичието на шанс ли ви лиши от освен това в този мач?

- Може би да, само че и обстоятелството, че не успяхме да си осъществяваме ситуациите, които имахме. Доста пъти нацелихме гредите, само че топката се връщаше при нас и липсваше единствено завършващият удар.

- Ти към този момент натрупа сериозен опит в еfbet Лига, смяташ ли че, тази година шампионата е по-атрактивно, по отношение на предходната?

- За мен постоянно то е било атрактивно и съм гледал на драго сърце всички мачове от него. Може би, тази година тимовете са по равностойни и за това стават по-корави мачове с доста голове. Някои от тях пък, са скучни и без попадения.

- Кой съгласно теб, този сезон може да прекъсне хегемонията на Лудогорец?

- Според мен, няма подобен тим към момента. Още две или три години Лудогорец ще продължа да бъде първи.

- С какво най-много изостават другите тимове от първенците?

- Лудогорец превъзхожда със всичко. Първо те имат към 30 равностойни футболисти, разполагат с извънредно дълга пейка и имат доста класни чужденци. Разликата в класите се вижда и в България и в Европа. Те се стремят да играят доста мощно в евротурнирите, та даже и да не дават максимума от опциите в шампионата. Все отново обаче резултатите се виждат, неслучайно са 11 пъти подред първенци на България, а 9 години не излизат от европейските клубни шампионати.

- Въпреки младостта ти, към този момент си един от най-хубавите вратари в България, до какъв брой Георги Петков има пръст в развиването ти?

- Той има огромен пръст в моето развиване. Помагал ми е като сътрудник със безусловно всичко. Също огромен пръст обаче има и моят треньор – Радостин Станев. Оставаме да работим самостоятелно съвсем всеки ден, приказваме и разясняваме обстановки. Много ми оказва помощ със препоръки и в работата.

- Наскоро се разделихте с Радослав Кирилов, какъв брой значим състезател бе той за тима?

- Ради беше извънредно значим за нас. На първо място е доста добър човек, един страховит футболист, който ни помагаше както на терена, по този начин и отвън него. И неналичието от него се усети още в първите мачове, само че мисля че ще успеем с работа да запълним дупката, която той остави, с неговото овакантяване.

- Говорейки за прехвърляния, през лятото имаше много клюки по отношение на твой подобен, имаше ли публични предложения към теб?

- Това не мога да го разясня, само господин Стефанов може да каже дали е имало предложения.

- Смяташ ли, че към този момент си подготвен да заиграеш в огромен клуб зад граница?

- Смятам че съм подготвен и квалифициран, а и нямам искания дали ще е огромен или междинен клуб в чужбина. Чакам си шанса и когато е писано да се случи ще стане. Не бързам за на никое място.

- За край, има ли състезател, на който подражаваш и къде се вижда Светльо Вуцов след 5 години?

- Да, има състезател на който имитирам. Това е вратарят на Манчестър Юнайтед – Давид Де Хеа. Къде се виждам след 5 години, почтено не мога да отговоря. Надявам се да съм жив и здрав и към този момент бъдещето ще покаже.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР