След Софийската опера, Музикалния театър и Театър 199 в четвъртък

...
След Софийската опера, Музикалния театър и Театър 199 в четвъртък
Коментари Харесай

И Народният театър затваря врати

След Софийската опера, Музикалния спектакъл и " Театър 199 " в четвъртък и Народният спектакъл " Иван Вазов " анулира плануваните от 1 до 15 ноември 2020 година спектакли и на трите си подиуми, оповестиха от трупата.

Решението е взето на съображение насоките, дадени от министъра на опазването на здравето през последните дни и данните за усложняващата се епидемиологична конюнктура.

Последната заповед на министъра, чиито разпоредби влязоха в действие от през днешния ден, позволява провеждането на културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, театрални прояви, концерти, занятия от танцовото, креативното и музикално изкуство) при претовареност на местата до 30 %.

" Отговорността, която носим пред актьорите, техническия състав, чиновниците и феновете си като национална културна институция в актуалната обстановка продиктуваха това нелеко решение ", сподели през днешния ден шефът на Народния спектакъл Мариус Донкин, представен от Българска телеграфна агенция.

Той напомня думите на Вазов - " И мой дълг е, заради огромната религия, която имам в бъдещето, да извикам на моя народ: " Не се отчайвай! Вярвай! Работи в приятелски сговор, със съединени сили! Да живее българският народ, да живее България! ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР