След смъртта на любимия си Брайън Рандал и призивите да

...
След смъртта на любимия си Брайън Рандал и призивите да
Коментари Харесай

Пророческият сън на Сандра Бълок

След гибелта на обичания си Брайън Рандал и апелите да ù лишават статуетката „ Оскар “ поради избухналия скандал към кино лентата „ Сляпата страна “. Сандра Бълок е може би най-тъжната звезда в Холивуд.В изявление за Vanity Fair, оповестено в септемврийския брой на изданието през 1995 година, актрисата Сандра Бълок, към този момент звезда след големия триумф на кино лентата „ Скорост “ („ Speed “), споделя, че продължава да сънува еднакъв неприятен сън. Нарича го „ сънят за обречения брак “. „ Вървя по пътека към олтара и долу, в края на пътеката има врата. Вратата се отваря и аз виждам ярка бяла светлина и в нея – едно мъничко дребосъче. Гледам мъничкото дребосъче и си споделям: Това е индивидът, за който би трябвало да се омъжа. “ В сънищата, както е известно, нито една прекаленост не е добър знак.Когато споделя за своя „ оракулски сън “, Бълок преди малко се е разделила с първата си огромна обич – артиста Тейт Донован, след 4-годишна връзка. По-късно се разделя и с първия си брачен партньор, Джеси Джеймс, след 5-годишен брак и непосилен обществен бракоразвод. Но и двете изброени раздели не могат да се сравнят с това, което 59-годишната Сандра Бълок изживя напълно неотдавна – загубата на мъжа, с който споделя живота си през последните 8 години – фотографа Брайън Рандал, отишъл си на 57 години след тригодишна борба с амиотрофична латерална склероза (АЛС).  Бълок назовава Брайън „ любовта на живота ми “, а приятелите и околните ѝ дефинират загубата му с една-единствена дума – покруса. „ Санди загуби своята сродна душа “ – написа актрисата Октавия Спенсър в персоналния си Инстаграм профил.
„ Нещото, наречено обич “ (както се назовава един от ранните филми на Бълок, режисиран от огромния Питър Богданович) като че ли постоянно се изплъзва на актрисата, освен това някак съдбовно, съдбовно. Макар че кой ли в Холивуд е благополучен в любовта?!

Клоунът с немска дисциплинираност Когато Сандра Бълок се появява в светлините на прожекторите в края на 80-те, тя към този момент е предходна през всички наложителни стадии – върволяк от несполучливи прослушвания, глуповати функции в анонимни филми, работа като сервитьорка и барманка… Класика. Само че за разлика от мнозина претенденти за популярност и триумф, идващи в Холивуд, „ дрогирани “ с илюзии и розови фантазии, Бълок чудесно знае защо става въпрос – и двамата ѝ родители се занимават с изкуство и Сандра е очевидец на всичките им борби. Наясно е, че би трябвало да се въоръжи с самообладание и стоманени нерви.
Майка ѝ Хелга е германка, оперна певица, а татко ѝ, също с немски генезис, въпреки и роден в Алабама – гласов треньор.  Заради участията на майка ѝ – ту в Европа, във Виена, ту в Америка – фамилията е непрестанно на път. За Сандра като дете прекосяването на Атлантика със аероплан е нещо всекидневно – случва ѝ се най-малко един път месечно. Още от напълно дребна приказва свободно и немски, и британски. Ако майка ѝ подпише дълготраен контракт с някой оперен спектакъл в Европа – най-често в Австрия или Германия – Бълок на часа е записвана в учебното заведение в Нюрнберг, където за нея се грижат баба ѝ и вуйна ѝ. Понякога обаче майка ѝ взема решение да я държи покрай себе си и я поверява на грижите на гардеробиерките в операта. Ако за някоя сцена е належащо дете за масовката – готово, Санди е на линия! Още тогава вирусът на актьорството я поразява.Въпреки че детството ѝ наподобява волно, нехайно и друго от това на множеството от връстниците ѝ, Бълок е възпитавана много строго, по немски – никаква нездравословна храна, никакви срещи с момчета. По-късно в живота ѝ като че ли и двете забрани отключват някакво закъсняло предпочитание за протест. Когато стартира да придобива известност, всички – и нейни сътрудници артисти, и публицисти – разясняват скандалната ѝ, и освен това откровена привързаност към така наречен джънк фууд (буквално „ боклучава храна “ – чипсове, вафли и шоколадови десертчета, газирани питиета и т.н.). За неправилните мъже по този начин или другояче по-нататък ще стане дума.
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР