След смъртта на кралица Елизабет II нейният син и наследник

...
След смъртта на кралица Елизабет II нейният син и наследник
Коментари Харесай

Чарлз III се позова на майка си - посвещава живота си в служба на своите поданици

След гибелта на кралица Елизабет II нейният наследник и правоприемник крал Чарлз III се обръща към английския народ " в дълбока тъга ".

" През целия си живот Нейно Величество кралицата, моята обичана майка, е била образец за подражателство за мен и цялото ми семейство ", съобщи Чарлз в първото си послание към нацията. Той също по този начин й благодари персонално за това: " Благодаря ти за любовта и предаността към нашето семейство ", написа БиБиСи.

Чарлз III напомня обещанието на майка си - да посвети " целия си живот, без значение дали той е къс или дълъг " в работа на своите жители. Чарлз удостовери: " Днес възобновявам това заричане пред вас. "

По-рано 73-годишният монарх организира персонална визита с премиера Лиз Тръс в Бъкингамския замък. Той поздрави хората пред Бъкингамския замък при завръщането си в Лондон с Камила. Кралицата, най-дълго управлявалият монарх на Англия,.

Слънцето грееше блестящо, когато новият крал излезе от държавната лимузина пред двореца, с цел да се ръкува с хората, които се бяха събрали там.  Аплодисменти и спонтанни крясъци " Бог да пази краля " се чуват от хората събрани по цялата дължина на предния двор на двореца. Една жена бе толкоз разчувствана, че се наведе напред и го прегърна с целувка.

В Уестминстър , където депутатите отдават респект на кралицата, Тръс я разказа като " един от най-великите водачи, които светът в миналото е познавал ".

Лидерът на лейбъристите сър Кийр Стармър сподели, че нейната гибел " ограбва страната ни от най-спокойната й точка, от най-големия й комфорт , тъкмо в миг, когато имаме най-голяма потребност от тези неща ".

Бившият министър председател Борис Джонсън , който се срещна с кралицата в Балморал във вторник, с цел да се отдръпна , разказа кралицата като " Елизабет Велика ", добавяйки, че тя е " работила толкоз интензивно за положителното на страната си, освен в този момент, само че и за генерации напред ".
 Снимка 586944
Източник:

Около 18:00 ч. ще има възпоменателна работа в катедралата " Сейнт Пол " в Лондон , на която ще участват високопоставени политици. Тя също по този начин ще бъде отворена за обществеността и 2000 билета бяха пуснати на правилото първи пристигнал, първи обслужен.

Чарлз ще бъде публично провъзгласен за крал на Съвета по присъединението в 10:00 часа в събота на гала, излъчена за първи път по малкия екран .

Камбаните на катедралата Сейнт Пол, Уестминстърското абатство и замъка Уиндзор биеха по обяд в петък в символ на респект към живота и службата на кралицата. Също по този начин имаше събирания и излияния на страсти в Балморал, Бъкингамския замък и Уиндзор. Членове на обществеността пътуваха, с цел да оставят цветя, благодарствени послания и съболезнования на кралицата и кралското семейство, като мнозина бяха очевидно разплакани или преемоционирани.

В 13:00 ч. в лондонския Хайд Парк, Лондонската кула и на борда на кораби на Кралския флот бяха дадени салюти . На други места хиляди хора следиха върволица от 71 коня, които галопират в Хайд парк преди отдаването на респект.

Срещите от Висшата лига и Английската футболна лига този уикенд бяха отсрочени в символ на почитание .

Всички деца на кралицата и нейните внуци, херцогът на Кеймбридж и херцогът на Съсекс, пътуваха до Балморал, покрай Абърдийн, в четвъртък, откакто.

Принц Хари напусна Балморал в петък сутринта, с цел да пътува до летището в Абърдийн. В петък дворецът разгласява някои детайлности за проектите за идващите дни, като крал Чарлз разгласи интервал на кралски печал за седем дни след погребението на майка му .

Датата на погребението към момента не е ясна, само че се чака да е в идващите две седмици. Преди това ковчегът на кралицата ще лежи в Единбург за 24 часа и по-късно ще се реалокира в Лондон. Докато лежи в Уестминстър Хол, ковчегът ще лежи на повдигната платформа и на членовете на обществеността ще бъде разрешено да минат около него и да отдадат почитта си.

Няма да има физическа книга за съболезнования , в която членовете на обществеността да се подписват, само че дворецът отвори онлайн книга за съболезнования за тези, които желаят да оставят известия.

Правителството съобщи, че чака доста хора да се съберат в центъра на Лондон и други кралски резиденции в символ на почитание, предупреждавайки, че може да има някои разстройства в пътуването, закъснения на трафика и доста скупчване на хора.

Членовете на обществеността бяха помолени да оставят подарените цветя на избрани места в Кралските резиденции.

Правителството разгласява насоки за интервала на , който ще продължи до деня на погребението на кралицата, който гласи: няма обвързване за организациите да стопират активността си; публичните услуги ще работят както нормално, макар че може да има някои промени в наличността; няма условие за анулация или отсрочване на събития и спортни събития или затваряне тук-там за забавление; публичните музеи, галерии или сходни места не са задължени да затварят.

На Съвета по присъединението в събота ще участва синът на краля, херцогът на Корнуол и Кеймбридж .

На него участват и поканени частни съветници и сегашни настоящи държавни министри - само че това може да включва и някогашни министри, министър-председатели и висши духовници.

След срещата главната разгласа, обявяваща Чарлз за суверен, ще бъде прочетена в 11:00 часа от балкона с аспект към двореца Фриари в двореца Сейнт Джеймс, централен Лондон.

Кабинетът се събра в петък сутринта , като единствената точка в дневния ред беше да отдаде респект на кралицата .

Ще има и рядко съботно съвещание на Камарата на общините , където висши депутати ще се съберат, с цел да положат клетва за честност към новия крал от 14:00 часа .
 Снимка 586942
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР