След смъртта на един член от екипажа на американския авионосец

...
След смъртта на един член от екипажа на американския авионосец
Коментари Харесай

Защо въпреки коронавируса американските войници участват в учения?

След гибелта на един член от екипажа на американския авионосец „ Теодор Рузвелт ” министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспер призна, че не всички командири са в положение да съблюдават издадената директива по обществено разграничаване, написа Foreign Policy.
Както отбелязва изданието, след случая с обхванатия от вируса самолетоносач „ Теодор Рузвелт ” американските военни и техните фамилии изразили безпокойствие във връзка здравето и сигурността им. В армията плътното разполагане на бойците е значимо за осъществяване на задачата. Според генерала в оставка Томас Сфоер, армията не може да съблюдава такива правила за разграничаване, както в обществото.
Изданието оповестява, че в авиобазата „ Форт Ракър ” в Алабама командирът ген.-майор Дейвид Франсис заповядал водачите да се приготвят за подготвителни полети в понеделник (21 април), което провокирало отрицателна реакция у доста хора. Според самия Франсис, за времето на спрените полети в авиобазата са подхванати съответни ограничения по попречване на епидемията,но в това време обезпечаването на армията със съответна екипировка остава лимитирано.
НАТО стартира учения в Балтийско море
Foreign Policy позволява,че ограничението на ученията и предвижването ще породят огромни провокации, защото командирите ще се изправят пред комплицирания компромис сред подготовката за предполагаем спор и отбрана здравето на бойците. „ Ние ще се оправим с риска. Още нямаме ваксина, само че упражняваме бойците. Ние би трябвало да сме уверени, че нашата войска е подготвена за война ” – декларира за изданието началникът на щаба на Сухопътни войски военачалник Джеймс Макконвил.
Сега в американската войска са позволени учения при изискване, че се съблюдават всички защитни ограничения, като носене на защитни маски и съблюдаване на физическата отдалеченост. Значителна част обаче от военната просвета не е приспособена за съблюдаване на предписанията по профилактика, отбелязва Foreign Policy. Като образец се дава нашумялото в Мрежата видео с американски морски пехотинци, чакащи ред за подкастряне и нарушаващи предписаната отдалеченост.
Изданието отбелязва, че Пентагонът към този момент написа отчети по отношение на пандемията, за добиване уроци за в бъдеще. Според думи на ръководителя на Обединения комитет на шеф щабовете на Водоснабдителна система на Съединени американски щати Марк Мили, характера на дейностите на въоръжените сили ще претърпи избрани промени.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР