След сигурните присъди на Дерек Шовин, останалите трима бивши полицаи

...
След сигурните присъди на Дерек Шовин, останалите трима бивши полицаи
Коментари Харесай

Съдят и другите бивши полицаи за смъртта на Джордж Флойд

След сигурните присъди на Дерек Шовин, останалите трима някогашни служители на реда в Минеаполис, които са били на място по време на, също ще бъдат съдени през август, оповестява БГНЕС, базирайки се на информация от Би Би Си.
Дж. Александър Куенг, на 27 години, 38-годишният Томас Лейн и 35-годишният Ту Тао са упрекнати в подкрепяне и подбудителство на непредумишлено ликвидиране и съучастничество при инцидентно непредумишлено ликвидиране. Те не се признават за отговорни. Прокуратурата упорства за непредумишлено ликвидиране с непричастност към предотвратяването му.  Първоначално пред съда трябваше да бъдат изправени четиримата служители на реда, само че арбитър Питър Кахил постанови през януари, че процесът против Шовин ще се организира настрана, като се базира на ограничавания за наличие в правосъдната зала заради защитните ограничения на COVID-19.
 Осъдиха служителя на реда, задушил Джордж Флойд Осъдиха служителя на реда, задушил Джордж Флойд
Бившият служител на реда Дерек Шовин беше наказан по всички обвинявания за гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС....
Технически, присъдата против Дерек Шовин предходната седмица по обвиняване в непредумишлено ликвидиране при осъществяване на закононарушение, непреднамерено непредумишлено ликвидиране с неуважение към живота и инцидентно непредумишлено ликвидиране на Джордж Флойд няма правно отношение към наказателното дело против останалите трима сътрудници. Реалността обаче е, че процесът на Шовин може да повлияе на делото по няколко основни метода. Първо, правосъдните заседатели на идващия развой ще бъдат инструктирани да не вземат поради присъдите на Шовин, само че те евентуално ще чуят за тях заради публичността на процеса. Вината на Шовин също е значима, защото оправдателната присъда би била " пагубна " за делото на обвиняването против останалите трима чиновници, във връзка с външния тип и публичното мнение, съгласно старши юридически анализатор на Си Ен Ен Ели Хониг.
Присъдите ще зависят значително от идната присъда на Шовин , която ще бъде произнесена през юни. Ако Шовин получи строга присъда в границите на 30 до 40 години затвор, останалите някогашни сътрудници може да имат спомагателен тласък да реализират съглашение с прокуратурата, сподели Хониг. Прокуратурата също би могла да има сходен тласък. Обвиненията за подкрепяне и подбудителство към ликвидиране по формулировка са на една крачка от дейностите на Шовин, което прави това " доста по-трудно дело " за прокуратурата, сподели Хониг.
Някои детайлности по случая също могат да генерират повече съпричастност, от страна на съда, в съпоставяне със злокобното равнодушие на Шовин. Например, Лейн и Куенг са нови на тази служба, с опит от скоро и Лейн два пъти помолил Шовин да измести Флойд да легне на една стпрана, съгласно описаните условия. " Ако виждам на това прагматично като прокурор, би трябвало да призная, че това е по-труден случай ", сподели Хониг.
Предстоящият развой ще бъде доста сходен на този, на Шовин, евентуално с доста от същите очевидци, потребление на силови специалисти и медицински специалисти. Но защото има трима обвинени, всеки от които показва своите причини, процесът евентуално ще бъде по-дълъг и по-сложен от този на Шовин, изяснява Хониг. Действията на тримата някогашни служители на реда на 25.05.20 година са в детайли показани по време на процеса на Шовин във видеоклипове на очевидци, полицейски камери и записи на камери за видеонаблюдение.
Лейн и Куенг са първите служители на реда, които идват на мястото, когато чиновник на магазин се обажда в полицията за мъж, употребяващ подправена банкнота от 20 $. След това, двамата служители на реда отиват до транспортното средство, където Флойд седи на шофьорското място. Лейн вади револвера си и го насочва към Флойд като крещи на 46-годишния негър да покаже ръцете си, демонстрират фрагментите от корпоралната му камера. Лейн вади Флойд от транспортното средство и му поставя белезници, а след диалог на тротоара служителите на реда се пробват да сложат Флойд в задната част на патрулната кола. Флойд се съпротивлява да влезе в тесния автомобил, заявявайки, че страда от клаустрофобия , а служителите на реда с физическа мощ се пробват да го принудят да влезе вътре, се вижда на видеоклиповете.
 Минеаполис се приготвя за протести след присъдата за гибелта на Джордж Флойд Минеаполис се приготвя за протести след присъдата за гибелта на Джордж Флойд
Минеаполис ускорява ограниченията по сигурността в очакване на присъдата на някогашния служител на реда Дерек Шовин, упрекнат в непредумишлено ликвидиране на ч...
Шовин и Тао идват в обособен екип и се пробват да оказват помощ на Флойд да се качи в автомобила. След това Шовин вади Флойд от транспортното средство и го слага по стомах на улицата, демонстрират записите. Опира коляно си на врата и гърба на Флойд, до момента в който Куенг държи торса на Флойд, а Лейн - краката му. Флойд остава в това състояние, с белезници и по колем в продължение на 9 минути и 29 секунди , обявиха прокурорите по време на процеса на Шовин, даже когато той повтори " Не мога да вдишвам " и вика " майко ". Накрая стопира да диша, припада и губи пулс. Докато Шовин, Куенг и Лейн държат Флойд, Тао стои наоколо и попречва фенове да се доближават, като неколкократно повишаваше звук и се кара с тях.
По време на обездвижването Лейн се чува да пита: " Да го обърнем ли встрани? " и Шовин отговоря: „ Не, дано го оставим там, където е. “. Минути по-късно Лейн още веднъж споделя: „ Искате ли да го поставите встрани? ". Видеоклиповете демонстрират, че Куенг ревизира пулса на Флойд, само че не можа да го усети. Служителите в нито един миг не реалокират Флойд в позиция, която да му разреши да диша. Четиримата служители на реда са уволнени след публикуването на видеото на минувачи и са задържани и упрекнати дни по-късно.
Куенг и Лейн тогава са били новобранци без доста опит.  Куенг е назначен за чиновник на полицията в Минеаполис през декември 2019 година Той се е включил към отдела през февруари 2019 година Не е имал предходни нарушавания. Когато е настъпила гибелта на Флойд, това е третата промяна на Куенг като служител на реда, сподели юристът му Томас Плънкет предходната година. Шовин е бил сътрудник, виновен за подготовката на Куенг, съгласно Планкет.
Лейн също се причислява към полицейското ръководство като кадет през февруари 2019 година Той не е имал предходни нарушавания. Бил е на работа в полицията от четири дни, когато Флойд е умрял, сподели юристът му Ърл Грей предходната година. Лейн " прави всичко, което мисли, че би трябвало да направи като четиридневно ченге ", споделя Грей.
Тао пък е бил служител на реда в полицейското ръководство в Минеаполис от 2012 година Той е имал шест вътрешни тъжби за вътрешни работи, една от които към момента е отворена, се споделя в обобщение от полицейското ръководство на Минеаполис. Останалите петима са затворени без дисциплинарно наказване.
 Експерт на отбраната: Джордж Флойд не е умрял от задушаване, а от инфаркт Експерт на отбраната: Джордж Флойд не е умрял от задушаване, а от инфаркт
Не неналичието на О2, а сърдечен арест, породен от композиция от фактори, в това число заболяване и приложимост на опиати, е причинат...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР