След шампионския спектакъл, посветен на Мохамед Али - Стъпка преди

...
След шампионския спектакъл, посветен на Мохамед Али - Стъпка преди
Коментари Харесай

Модулът Check the Czechs добавя два спектакъла към програмата си на Оne Dance Week

След шампионския театър, отдаден на Мохамед Али - " Стъпка преди края ", който ще забележим на сцената на Дома на културата „ Борис Христов “ в Пловдив на 8 октомври от 20:00, специфичната стратегия " Check the Czechs " на Оne Dance Week прибавя още два спектакъла към програмата си – " Гайд " на 24 септември от 19.30 часа и " Разказвачката " на 8 октомври от 16.30 часа.

Модулът, който слага във фокус чешката модерна изпълнителска сцена, е куриран от Ивона Кройцманова – моторът зад съвсем всички изпълнителски явления в Чехия. 

В " Гайд " двама танцьори въплъщават един и същи воин в разнообразни стадии от неговия живот. Аудиовизуалният театър е светлинна гледка на живота, в която “преди “ и „ в този момент “ се сливат, с цел да поканят на сцената същинския Аз на индивида. Представлението на хореографа Вера Ондрашикова е отличено за образни резултати и за любимец на публиката.

" Разказвачката " навлиза в най-тъмните пластове на интимния женски свят. Сесил да Коста танцува, пее и претърпява рисково физическо натоварване на сцената. Изпълнителката се въодушевява от романа на Атик Рахими „ Камъкът на търпението “, в който афганистанска жена се осмелява да приказва за принуждение, полови похищения, подтисничество и още претърпени премеждия пред нейния изпаднал в кома брачен партньор. На сцената безусловно и преносно ще се разрушават стени от тухли, издигнати от самите нас.

За повече информация следете фейсбук събитието на " Check the Czechs "  и фестивалното събитие на Оne Dance Week.

Юбилейното 10-то издание на фестивала стартира на 23 септември в Дом на културата „ Борис Христов “ - (Пловдив) и ще продължи до 15 октомври. Специалната стратегия предлага на феновете завладяващи спектакли от три континента.

В продажба е фестивалният билет на цена от 55 лева, както и билетите за спектаклите от програмата " Check the Czechs "  на цени от 10 и 15 лева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР