След сезиране от ВАП, МВР установи 68 нарушения на шофьори

...
След сезиране от ВАП, МВР установи 68 нарушения на шофьори
Коментари Харесай

68 нарушения на шофьори с шумни коли

След сезиране от ВАП, Министерство на вътрешните работи откри 68 нарушавания на водачи с МПС, вдигащи звук над допустимото, оповестиха от прокуратурата.

В осъществяване на конституционно закрепените си пълномощия да следи за съблюдаване на законността и във връзка постъпил сигнал за попречване на нездравословното влияние на високите децибели на моторни транспортни средства с шумоусилващи устройства, Върховна административна прокуратура (ВАП) ангажира министъра на вътрешните работи да извърши инспекция, в сходство с контролните му пълномощия, обезпечаващи отбрана от шума, предаван от пътни транспортни средства в околната среда.

Целта на сезирането от страна на ВАП на способените органи, направили инспекцията, е съблюдаване на наредбите на Закона за отбрана от шума в околната среда - основаване на здравословни условия на живот на популацията и запазване на околната среда от нездравословен звук.

След сезиране от страна на ВАП, от Министерство на вътрешните работи са подхванати профилирани полицейски интервенции, осъществени в интервала от 23.10.2020 година до 28.10.2020 година на територията на страната. Основен акцент в инспекцията са били моторни транспортни средства с неизправни шумозаглушители или неналичието на такива, както и в допълнение инсталирани шумоусилващи устройства.

За 5 дни са били тествани общо 28 444 броя моторни транспортни средства, установени са 68 броя нарушавания по предмета на инспекцията и са издадени 41 броя заповеди за използване на насилствена административна мярка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР