След седмици на отлагане и обмисляне на стратегии Камарата на

...
След седмици на отлагане и обмисляне на стратегии Камарата на
Коментари Харесай

Процедурата по импийчмънт на Тръмп се прехвърля в Сената

След седмици на отсрочване и обсъждане на тактики Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати, ще гласоподава в сряда за изпращане на обвиняването за импийчмънт на президента Доналд Тръмп в Сената, с което ще се открие пътят за правосъдния развой за премахване на президента от служба. Това заяви късно нощес председателката на Камарата, демократката Нанси Пелоси, представена от Асошиейтед прес.

На закрита среща на своите сътрудници съпартийци тя сподели, че преди началото на днешния избор ще уточни и имената на така наречен мениджъри - представителите на Камарата, които ще работят като прокурори по време на процеса в Сената. Техните имена също би трябвало да бъдат одобрени с гласуването.

Така Пелоси разблокира процедурата месец откакто демократите в Камарата гласоподаваха за импийчмънт на Тръмп, упрекнат в корист с власт и възпрепятстване на следствие на Конгреса. Днешното гласоподаване в действителност ще даде старт на процедурата в Сената. Това ще е третият случай на импийчмънт в американската история.

За да бъде Тръмп отхвърлен от служба, за това би трябвало да гласоподават две трети от членовете на Сената - не по-малко от 67 души. Това е малко евентуално, защото републиканците имат в горната камара 53-ма представители от общо 100.

Пелоси задържа толкоз дълго обвиняването, преди да го съобщи на доминирания от републиканците Сенат, с аргумента, че желае гаранции от тях за воденето на процеса, в това число и за това дали да бъдат призовани още очевидци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР