След седмица чакане, районната прокуратура в София получи документите, с

...
След седмица чакане, районната прокуратура в София получи документите, с
Коментари Харесай

В прокуратурата получиха отказа на Кирил Петков от имунитета му

След седмица очакване, районната прокуратура в София получи документите, с които Кирил Петков се отхвърля от имунитета си.

Точно преди седмица съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ съобщи, че се отхвърля имунитет.

До сагата се стигна откакто преди три седмици прокуратура предложи на тогавашния основен прокурор да изиска от Народното събрание имунитета на Кирил Петков.

Става дума за остарялото следствие, съгласно което в подадената от Петков пред президента декларация, е затаена истина – съществуване на двойно поданство, и е доказана лъжа, че лицето дава отговор на изискванията за избиране на народни представители, показаха тогава от прокуратурата.

Този проблем към този момент предмет на разискване в прокуратурата, когато на 16 декември 2021 година районният прокурор на София Невена Зартова съобщи пред медиите, че Районната прокуратура в София отхвърля да образува досъдебно произвеждане по проблема с двойното поданство на Кирил Петков.

Проверката стартира през лятото на 2021 година, откакто бяха подадени няколко сигнала за това, че Петков погрешно е заявил, че няма двойно поданство, когато е назначаван за длъжностен стопански министър.

Ръководителят на закритата към този момент спецпрокуратура Валентина Маджарова тогава изясни, че законовата база е неосъвременена и има потребност от нейното доразвиване.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР