След САЩ още две държави подкрепиха България за изгонването на

...
След САЩ още две държави подкрепиха България за изгонването на
Коментари Харесай

Още подкрепа за изгонването на руските шпиони

След Съединени американски щати още две страни поддържаха България за изгонването на съветските дипломати, упрекнати в шпионаж. В петък Външно връчи нота на съветския дипломат Анатолий Макаров, с която двамата дипломати би трябвало да изоставен България само че 48 часа. Руското посолство излезе с позиция, че ще спари периода, само че разгласи, че Москва си резервира правото за ответни дейности.

ВИЖ ОЩЕ: Русия си дърпа шпионите, само че плаши с отговор

„ Следим с интерес изказванията на българския основен прокурор и информацията, предоставена от Министъра на външните работи на Република България, по отношение на спомагателните обстоятелства за съветския шпионаж на територията на България “, се споделя в позицията на посолството на Англия.

ВИЖ ОЩЕ: Съединени американски щати ни поддържа за изгонването на съветски дипломати

„ Обединеното кралство продължава да поддържа съществуващата самодейната позиция на България за противопоставяне на непознати зловредни дейности, които подкопават нейния суверенитет. Обединеното кралство поддържа стъпките, подхванати от българските управляващи, с цел да отговорят на тази опасност и да защитят своите жители, територията и националната си сигурност “, се акцентира в позицията.

ВИЖ ОЩЕ: 48 часа за съветските дипломати да изоставен страната

Канада показва своята угриженост поради съветската шпионска активност в страната ни.

„ Загрижени сме от появилата се информация за нови дейности на съветския шпионаж в България. Канада поддържа дипломатическите и правни ограничения, оповестени от българските управляващи на 23 и 24 януари, с цел да отговори и да се отбрани от външни действия, които подкопават суверенитета на България и заплашват сигурността и сигурността на българските жители “, се споделя в позицията на канадското посолство, което дава отговор освен за България, само че и за Румъния и Молдова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР