След САЩ и Великобритания също подкрепи България за действията ѝ

...
След САЩ и Великобритания също подкрепи България за действията ѝ
Коментари Харесай

И Великобритания ни подкрепи в шпионския скандал срещу зловредната дейност на Русия

След Съединени американски щати и Англия също поддържа България за дейностите ѝ в границите на шпионския скандал, при който стана ясно, че високопоставени страни чиновници са изнасяли секретни данни, свързани с НАТО, в интерес на Русия.
Още по тематиката
В Туитър английският външен министър Доминик Рааб написа: " Англия поддържа България против зловредната активност на Русия, която цели да подкопае суверенитета на нашия съдружник в НАТО. Напълно заставаме зад българските старания да разбият хипотетичен шпионски кръг и в това, че страната е подхванала работи за прекратяване на злонамерените дейности на Русия на нейна територия ".

По-рано взаимност към София пристигна и от Вашингтон. Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс написа в Туитър: " България е другар, съдружник на НАТО и сътрудник. Внимателно следим българското следствие на хипотетична съветска шпионска група. Съединени американски щати изрично поддържат суверенитета на България и се опълчват на тези злонамерени действия на нейна територия ".

Посолството на Русия у нас пък реагира с пост в формалната си страница във Facebook, който гласи: " В изискванията на усложняване на интернационалната конюнктура са явни " непрестанни " опити да се забие чеп в руско-българския разговор и за следващ път да се демонизира нашата страна ".

От задачата допълниха, че разчитат, че до решението на съда по това дело спекулациите по отношение на сякаш причастността на Русия към разследваща активност против ползите на България ще бъдат прекъснати.

Въпреки това, министър председателят Бойко Борисов бе безапелационен: " Заявявам към ръководителите на съветските дипломати: " Спрете да шпионствате в България. С Русия имаме положително партньорство в редица сфери, само че тази шпионска активност би трябвало да спре! България все по този начин уверено ще отстоява националната си сигурност и евроатлантическа принадлежност ".

Прокуратура заяви през вчерашния ден, че шестима българи са упрекнати в шпионаж в интерес на непозната страна против възнаграждение, в това число високопоставени чиновници на министерството на защитата и военното разузнаване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР