След събитията от 23-24 юни в Русия украинските медии и

...
След събитията от 23-24 юни в Русия украинските медии и
Коментари Харесай

Пет аргумента защо Пригожин няма да бъде убит в Беларус

След събитията от 23-24 юни в Русия украинските медии и разнообразни канали в Telegram бяха заляти от известия, че „ Пригожин скоро ще бъде погубен в Беларус “. Интересното е, че публицистите сочат като източник CNN. Същата CNN, която единствено преди ден говореше за паралели с 1917 година, в детайли отразяваше протеста в Русия. При това без да се дават съответна информация за структурата на тази ЧВК (например, за ролята й в Африка, минния бизнес, за броя на офицерите от Генералния щаб на длъжности командири и даже за заместник-командири на ЧВК, какъвто беше самият заместител на военния министър Шойгу до май 2023 г.). Всичко това свидетелства до каква степен обективно е била информацията за действителна обстановка, написа УНИАН.

Но каква в действителност е логиката.

1. Ако в този момент, преди края на рецесията, някой убие Пригожин, тогава какво да вършим с лоялността на тези 15-17 (а не 25, както сподели Пригожин) хиляди бойци, които участваха в протеста? Те ще знаят, че са идващите. А те самите носят оръжие.
2. Какво ще стане с лоялните подразделенията на въоръжените сили на Руската федерация, които симпатизират на ЧВК Вагнер (и в този момент са на фронта)?

3. Какво ще се случи с бизнеса в Африка, който през днешния ден е извънредно значим за Руската федерация, а няма заместител на Пригожин към момента няма (а там има негови бойци)?

4. Ако бъде погубен Пригожин след няколко месеца, тогава ще зародят същите въпроси: за Африка, структурите на сътрудниците на Пригожин, които в последна сметка са част от вертикалата на властта в Кремъл...Както и въпросът за Лукашенко, за който живият Пригожин е доста скъп актив. Защото убийството на Пригожин елимирина осевн всичко друго и лоялността на самия Лукашенко и силовите структури (ако се почувстват предадени от соствения си бос).

5. И най-после - Пригожин толкоз ли е малоумен, че просто ще си седи в някое селско имение и ще чака някой да пристигна за него, с цел да го ликвидира?

Какъв е изводът? Международните медии не постоянно са най-осведомените в нашите стандартни " разборки ". Трябва да включим логичност, преди да повтаряме сляпо нещо, което е подозрително.

Накрая означавам, че Пригожин в действителност може да бъде погубен. Но по-късно. Например, когато се върне на фронта. Или когато отиде в някое от поделенията в Африка. Там или бунтовниците може да го атакуван, или змия може да го ухапе. Въпреки че е доста мъчно да се стигне до такава развръзка...

Основното е, че в случай че има логичност за неговата гибел, тя би трябвало бъде обвързвана с бъдещата му активност, а не с това, което е направил и прави през 2022-2023 година.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР