След решението на САЩ да изтеглят военнослужещите си от Сирия,

...
След решението на САЩ да изтеглят военнослужещите си от Сирия,
Коментари Харесай

Израел увеличава усилията си срещу действията на Иран в Сирия

След решението на Съединени американски щати да изтеглят военнослужещите си от Сирия, Израел ще усили напъните си против дейностите на Иран в разкъсваната от война близкоизточна република. Това увери министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху, оповестява вестник The Jerusalem Post, представен от организация " Фокус ".
„ Ние ще продължим да действаме в Сирия, с цел да предотвратим напъните на Иран да работи против нас. Знам, че го вършим с цялостната поддръжка на Съединени американски щати “, увери Нетаняху.
Израелските отбранителни сили също ще продължат да унищожава тунелите за нахлуване на „ Хизбула “, изкопани по северната граница, добави Нетаняху. „ Тези тунели бяха издигнати от „ Хизбула “ с директна поддръжка и финансиране от Иран. Това е иранската мрежа на експанзия в Близкия изток, която също по този начин тероризира Европа и целия свят ", разяснява още израелският министър председател.
От редакцията означават, че съответните изказвания Нетаняху направи на петата по ред среща на върха Израел-Гърция-Кипър, която се организира в Беер Шеба по-рано в четвъртък. Президентът на Кипър Никос Анастасияс, гръцкият министър председател Алексис Ципрас и посланикът на Съединени американски щати Дейвид Фридман също участваха на срещата на високо ниво, добавя изданието.
В сряда Нетаняху разгласи, че е получил предизвестие от Съединени американски щати за решението за изтеглянето на военните им от Сирия. Това се е случило в границите на телефонни диалози с американския президент Доналд Тръмп и държавният секретар Майк Помпео, извършени надлежно в понеделник и във вторник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР