След редуцирането се очаква бюджетът за Общата селскостопанска политика да

...
След редуцирането се очаква бюджетът за Общата селскостопанска политика да
Коментари Харесай

ЕС дава 365 млрд. евро за селскостопанската политика след 2020 г.

След редуцирането се чака бюджетът за Общата селскостопанска политика да бъде 365 милиарда евро, от които 286 милиарда евро по първи дирек, за директни заплащания. За втория дирек средствата са 78.8 милиарда евро, за развиване на селските региони. Това сподели от парламентарната естрада министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов за общата селскостопанска политика на Европейски Съюз след 2020 година, съобщи „ Фокус “.

„ Европейска комисия планува понижение от 5% на общия бюджет. Същото е и понижението на бюджета за кохезионна политика “, уточни той. „ За това, че бюджетът беше понижен единствено със 5%, Европейска комисия направи доста сериозен пакет в приходната част. Първи и главен доход са вноските от страните членки, вноската в този момент е 11.4% за всяка една страна “, добави министърът.

„ Само 0.7% е понижението по директните заплащания. Единственото за прибалтийските страни има нарастване с 4%. Те бяха с сериозно ниски равнища на директни заплащания “, изясни Румен Порожанов.

„ В края на седмицата се чака да се показват законодателните оферти по ОСП. Работихме интензивно с Европейска комисия да предоставим заключенията си “, посочи земеделският министър. „ Няма основни разлики в позициите на Екологичен потенциал и страните членки каква да бъде структурата и целите в политиката на ОСП. Оптимисти сме, че предлаганото законодателство, ще бъде утвърдено от всички страни членки “, съобщи той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР