След редица успешни документални филми - Георги и пеперудите“, Проблемът

...
След редица успешни документални филми - Георги и пеперудите“, Проблемът
Коментари Харесай

Андрей Паунов отвори вратата към игралното кино с „Януари“ по Радичков

След редица сполучливи документални филми - „ Георги и пеперудите “, „ Проблемът с комарите и други истории “, „ Момчето, което беше цар “, „ Да вървиш по вода “, отдаден на Кристо и неговите плаващи кейове, известният режисьор Андрей Паунов дебютира в игралното кино с „ Януари “.

Международната му премиера беше в програмата „ Бунтовници с идея “ на интернационалния кино фестивал „ Черни нощи “ в Талин в самия завършек на 2021 година. Копродукцията на България, Португалия и Люксембург взе участие и в програмата на фестивала на българското игрално кино „ Златна роза “ 2021, където ѝ бяха връчени специфична премия на журито и премията на колегия „ Критика “ към СБФД.

„ Януари “ е въодушевен от едноименната пиеса на Йордан Радичков.

Сценарият е дело на Алекс Барет и режисьора на кино лентата, оператор е Вашко Виана, музиката е на Иво Паунов.

 Пиесата постоянно е била в сърцето и във въображението ми. Текстът е извънредно български и в същото време може да бъде нереален, отворен и повсеместен “, означи пред Радио София Андрей Паунов.

Той призна, че е подходил със боязън при нуждата да работи с артисти, само че се оказало много прелестно занятие, когато се намерят подобаващите хора.

В „ Януари “ функциите са поверени на Самуел Финци, Йосиф Сърчаджиев, Захари Бахаров, Леонид Йовчев и Малин Кръстев се включват в разказването на история, изпълнена с загадъчност.
С режисьора беседва Катя Василева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР