След редица тийзъри, снимки с камуфлаж и видеа за новия

...
След редица тийзъри, снимки с камуфлаж и видеа за новия
Коментари Харесай

Какво е променено в новия Nissan Qashqai

След редица тийзъри, фотоси с камуфлаж и видеа за новия Nissan Qashqai, не щеш ли японската компания най-сетне разкри трето потомство на един от най-популярните си SUV-та. Новото попълнение в гамата на Nissan е по-голямо и по-модерно от предшествениците, а по-надолу в текста може да откриете повече детайлности за него.



Екстериорът няма доста общо с този на предходното потомство, дизайнът е с по-остри линии, а фаровете са с типичната за последните модели на марката форми. Горната част е непокътната за дневните светлини, а в долната можем да открием адаптивните LED светлини. Голяма V-образна решетка господства в предницата, а отвори в страничната част на бронята играят по-скоро дизайнерска роля, отколото функционална такава.



Страничната линия, продължава новата наклонност с по-остри форми, както може да видите в предната и задната част, а двуцветна багра с 11 варианти за главен цвят обезпечава нужния контрастност при предпочитание.



Задницата също продължава измененията. Стоповете, сходно и на фаровете излизат в страничната част, а емблемата и моделното название заемат празното пространство сред тях. Дифузьор със сиви детайли и дребни светоотразители също играе по-скоро дизайнерска роля, в сравнение с функционална такава в долната част на бронята.



Порастналият Qashqai e с 35мм по-дълъг, 32мм по-широк и 25мм по-висок от предшественика си, до момента в който междуосието е увеличено с 20мм. Тези промени обезпечават 28мм повече място за пасажерите откъм гърба, а 15мм повече пространство до тавана е с помощта на увеличената височина. Промяна в задното окачване и по-нисък под на багажника, способстват за усъвършенстваното с 50 литра багажно пространство.



Освен по-широк, интериора е станал и по-технологичен. Дисплей с величина от 12.3 инча заменя аналоговите принадлежности пред лидера, а 9-инчов тъч-скрийн екран се извисява над таблото, даващ достъп до множеството функционалности на инфотеймънт системата.



При съответният автомобил на фотосите, кожата доминира в интериора, като можем да я намерим върху седалките, горната част на таблото, корите на вратите, централната подпора и превключвателят на автоматизираната скоростна кутия.



Разбира се това е част от спомагателните екстри, които включват още масаж на предните седалки, затопляне на седалките и по този начин споменаваният от Nissan хед-ъп екран с величина от 10.8 инча, който съгласно марката е най-големият предлагащ се в сегмента. ProPilot системa за сигурност, включваща адаптивен круиз надзор и система за следене на лентите, следене на мъртвата точка ще бъде общоприета при SUV-то, дружно с добавени въздушни възглавници сред двете предни седалки.



Зaдвижвaнeтo щe ce ocигурявa oт 1.3-литрoв бeнзинoв мeк хибрид c 12-вoлтoв cтaртeр-гeнeрaтoр c мoщнocт oт 138 кoнcки cили c ръчнa или oпциoнaлнa СVT cкoрocтнa кутия и прeднo прeдaвaнe, кaктo и 156-кoньoвa вeрcия c oпциoнaлнo 4х4 зaдвижвaнe и СVT cкoрocтнa кутия.



Нoвoвъвeдeниe в гaмaтa нa Qаshqаi щe e е-Pоwеr зaдвижвaнeтo кoeтo прeдcтaвлявa хибрид c 1.5-литрoв бeнзинoв мoтoр cъc 155 кoнcки cили, кoйтo нe зaдвижвa кoлeлaтa, a oтгoвaря зa зaрeждaнeтo нa бaтeрия, кoятo oт cвoя cтрaнa прeдaвa eнeргиятa към eлeктрoмoтoр cъc 187 кoнcки cили и 330 нютон метра кoйтo зaдвижвa кoлeлaтa. Тази настройка няма да се предлага със задвижване на четирите колела.



За в този момент не се загатва нищо за цените на актуализирания модел, само че те най-вероятно ще станат ясни малко преди началото на лятото, когато се чакат първите бройки в европейските представителства на марката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР