След проверки на ГДБОП в Районния инспекторат по образованието в

...
След проверки на ГДБОП в Районния инспекторат по образованието в
Коментари Харесай

Шефката на инспектората по образованието в Стара Загора остава в ареста

След инспекции на ГДБОП в Районния инспекторат по образованието в Стара Загора през вчерашния ден, началникът и един специалист към институцията остават в ареста.

Те са привлечени като обвинени по тази причина че сред 2017 година и 2023 година са се сговорили да извършат закононарушение - насила.

От събраните към този миг доказателства на прокуратурата, излиза наяве, че сред 10.01.2019 година и 25.01.2019 година двамата задържани са принудили старши специалист в РУО - Стара Загора да извърши наново инспекция в учебно заведение в града срещу волята си, за смяна на констатациите на предходната.

По досъдебното произвеждане са разпитани над 30 очевидци, измежду които специалисти в РУО, шефове на учебни заведения и други, осъществено е претършуване и непринудено са предадени материални доказателства - счетоводни документи, фактури, предложения, контракти и анекси към тях, мобилни телефони, преносим компютър,  флаш памети и други

Действията по досъдебното произвеждане са осъществени през вчерашния ден и през днешния ден на територията на Стара Загора и Казанлък  при извършена профилирана полицейска интервенция от чиновници на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " – Министерство на вътрешните работи  под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора. 

Двамата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.  Разследването по досъдебното произвеждане е в дейна фаза.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР