След проверка на морски плаж Крапец-север“ Министерството на туризма сезира

...
След проверка на морски плаж Крапец-север“ Министерството на туризма сезира
Коментари Харесай

Министерството на туризма сезира МВР за десетки коли, паркирали върху дюните на Крапец-север

След инспекция на морски плаж „ Крапец-север “ Министерството на туризма сезира Министерство на вътрешните работи за всеобщо нарушение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). 

Десетки коли са паркирали върху дюни и останалата част на плажа, както и в региона, което е административно нарушаване по ЗУЧК. Органите на реда би трябвало да ревизират на място обстоятелствата и да наложат съответните наказания на нарушителите, показват от министерството на туризма.

Плажът е разгласен за неохраняем от 17 юни 2020 година, откакто договорът за наем сред компания „ АУРА ТРЕЙДИНГ “ ЕООД и Министерството на туризма изтече на 14 май 2020 година Дружеството обаче продължава да владее морския плаж, без да има каквото и да е правно съображение за това. Наемателят на плажа отхвърля да подпише протокол за предаването му и да прекрати всевъзможни действия и услуги. Към момента той продължава да употребява преместваеми обекти тук и предлага плажни такъми, от които събира доходи. Ето за какво Министерството на туризма сезира съда и прокуратурата за безчинство.

Ведомството в това време разгласи търг за нов наемател, по който има спечелил претендент. Старият наемател апелира процедурата и заповедта, че плажът е охранителен. По проблема се чака решение на съда от първа инстанция. Министерството осведоми за случая и регионалния шеф на Добрич за предприемане на дейности по подготвеност по изземане на плажа, който е изключителна държавна благосъстоятелност. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР