След провала на Габриел, ще мислим дали да не направим

...
След провала на Габриел, ще мислим дали да не направим
Коментари Харесай

Кирил Петков: След провала на Габриел, ще мислим дали да не направим кабинет с втория мандат

След неуспеха на Габриел, ще мислим дали да не създадем кабинет с втория мандат.

Това разгласи пред Нова тв тази заран съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

 

„ Когато мандатът пристигна при нас, ние ще съберем всички национални препоръки на обединенията в ПП-ДБ и няма да бързаме, а ще мислим. Няма да бягаме от политическа отговорност. Идеята да се хвърля страната в безпорядък е най-лесната. Но това не е детска играчка. А ГЕРБ ни помогнаха да осъзнаем какъв брой сме мощни дружно в нашата коалиция ”, добави Петков.

 

Той посочи, че ГЕРБ би трябвало да схванат, че остарелият модел е завършил. „ Ние сме виновни, разбираме, че зад тях стоят доста стотин хиляди гласа, само че и те би трябвало да схванат, че времето на хитрините свърши ”, посочи той.

„ Трите места, където имаше най-голям натиск от страна на ГЕРБ за това да има техни хора, бяха енергетиката, защитата и страхът да се сменят службите. Това са трите аспекта, където Русия, в последните 30 години, е държала най-вече да има надзор ”, добави Петков.

 

По думите му от ПП-ДБ ще изпозлват колективния разсъдък, с цел да мислят как да се излезе от безпрецедентната обстановка.

 

" Това, което се случи през вчерашния ден, беше невиждано. Това беше политическа машинация. Въпросът е за какво се прави всичко това ", по този начин Петков разяснява в студиото на „ Здраве, България ” ескалацията на политическото напрежение след връщането на изпълнен мандат от ГЕРБ-СДС.

 

„ 12 дни да преговаряш и да се появят имена, които не са давали единодушие... Конституцията дава период да се извърши мандатът. Защо се бързаше и най-после се взриви процесът? Мария Габриел направи голяма неточност, която се показва в това, че се е съгласила да бъде натисната от Борисов. Големият въпрос е може ли да си водач на политическа партия, да знаеш, че хвърляш страната в безпорядък и да не се появиш даже най-после. Борисов освен не се появи, само че и се скри и не подвигна телефона. Аз не загивам да си приказвам с Борисов, само че когато си политически водач не може да се криеш зад четирима души, които си изпратил да бъдат изпържени. Борисов хвърли Габриел под рейса. Нейната известност беше унищожена с политически ход, който в Европа не е прочут - да отидеш при президента с кабинет, който не е координиран ”, сподели Петков.

 

Той е на мнение, че единствените, които могат да изперат ГЕРБ са самите те. " Дадените 9 месеца късмет да покажат, че са други, през вчерашния ден бе пренебрегнат с лекост ", изясни Петков.

" Вчера загубихме мозъка и дума ", сподели съпредседателят на Политическа партия.

 

Петков разкри и по кое време последно е имал връзка с Бойко Борисов, а това е било посредством SMS. " Страхът е най-лошия консултант ". Това е написал в SMS съпредседателят на Политическа партия на водача на ГЕРБ.

 

" Борисов би трябвало да спре да се опасява, да седне на масата за договаряния. Тука би трябвало да има малко гръбнак човек, не мога да си показва да изпратя четирима депутати и да кажа, че не знам какво вършат ", изясни Кирил Петков и акцентира, че сме в невиждана обстановка.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР