След проливния дъжд и градушка кметът Иван Портних и екип

...
След проливния дъжд и градушка кметът Иван Портних и екип
Коментари Харесай

Порой и градушка връхлетяха Варна, кметът инспектира булевардите късно снощи


След проливния дъжд и градушка кметът Иван Портних и екип от общината направиха инспекция на уличната инфраструктура. По трасето на бул. " Васил Левски ", който към момента не е въведен в употреба, проблеми няма, такива обаче са открити по някои от прилежащите пътни артерии.

На кръговото с бул. " Владислав Варненчик ", наоколо до незавършено подсилване на канал за подземни връзки, е подкопан дирек от уличното осветяване. Екип на пожарната го е премахнал.

По разпореждане на кмета след прекъсването на дъжда кабелното трасе би трябвало да бъде бетонирано. Сериозно количество вода се е събрало на към 150 м. от кръговото на бул. " Цар Освободител " - в посока кварталите. На място са работили екипи от пожарната и ВиК. Проблемът е основан поради запушени шахти и свлечени земни маси, останали от строителния интервал.

Снощи късно са отпушвали шахтите, а през днешния ден всички реализатори би трябвало да почистят остатъчните строителни материали, предизвикали събирането на водата.

Отново поради незавършен сектор за връзки е станало срутване на трошляк на кръговото с бул. " Сливница ". Разпоредено е разчистване на терена, а през днешния ден по разпореждане на кмета секторът би трябвало да бъде приключен.

В региона на ХЕИ, където при последния дъжд имаше проблем, шахтите поемат водата. Голямо количество обаче се е стекло от Цветния квартал по новата тротоарна настилка на ул. " Подвис ". Там ще бъдат направени дъждоприемни решетки.

В остарялата част на бул. " Васил Левски " - до бул. " Осми Приморски полк " еимало  малко количества вода, идваща от прилежащите улици. Там също през днешния ден ще стартират действия за създаване на дъждоприемна канализация, оповестиха от пресцентъра на Община Варна.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР