След продължилия две денонощия пожар, при който изгоряха над 20

...
След продължилия две денонощия пожар, при който изгоряха над 20
Коментари Харесай

Напълно овладян е пожарът в кюстендилското Долно село

След траялия две денонощия пожар, при който изгоряха над 20 къщи и постройки и локалното учебно заведение в кюстендилското Долно село в този момент са без вода и без ток, сподели за Националното радио тази заран кметът Лозан Тасков. Той помоли посредством радиото екип на ЧЕЗ да отидат на място и да възстановят електромрежата. Самият пожар е тръгнал от преплитане на жици по междустълбието при мощния вятър, настояват локални хора.

Пожарът е тръгнал не от гората, каквито мнения има по медиите, а от електропровода, късо съединяване, безапелационен е кметът Тасков.

„ Проводниците са се допрели поради мощния вятър и се станала искра. От едно и също място към този момент четвърти път. Жиците не би трябвало да имат досег. Пожар има, ток няма, вода нямаме “, съобщи той.

Пожарът към този момент е локализиран и обстановката е под надзор, увери тази заран шефът на Регионалната работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Кюстендил комисар Светлин Георгиев:

„ Локализиран е пожарът, има единствено избрани тлеещи огнища, обезпечено е дежурство. Имаше няколко горящи къщи, които ги загасихме “.
https://www.facebook.com/bubata.genov/videos/426469958592660
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР