След призива на председателя на КЕВР Иван Иванов, служебният министър

...
След призива на председателя на КЕВР Иван Иванов, служебният министър
Коментари Харесай

Служебният министър на енергетиката на спешна среща с шефа на КЕВР

След апела на ръководителя на КЕВР Иван Иванов, служебният министър на енергетиката Росен Христов се срещна с шефа на регулатора.

Акцент в диалога, който се организира в министерството, бе доставката и цената на природния газ, оповестиха от Министерството на енергетиката.

" Опитваме се да намерим най-хубавото решение, като за задачата към този момент започнахме със симулации и калкулации на разнообразни благоприятни условия. Целта е стабилизиране на доставките, което ще обезпечи предвидимост и сигурност за потребителите ", изясни министър Христов. От своя страна ръководителят на КЕВР Иван Иванов благодари за бързата реакция на министъра. " Особено значимо е каква ще е цената на газа през септември ", акцентира той, като не скри, че нормативната уредба не дава отговор на динамичната обстановка, в която се постанова да работят.

И двете страни се сплотиха към разбирането, че е извънредно значимо да има бистрота и доколкото е допустимо предвидимост в работата на институциите.

В срещата участваха още: Любомира Ганчева, шеф на политическия кабинет на министъра, както и комисарите от КЕВР Александър Йорданов, Благой Голубарев и Димитър Кочков.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР