След приемането в Европейския съюз, това е най-големият успех на

...
След приемането в Европейския съюз, това е най-големият успех на
Коментари Харесай

Денков: След приемането ни в Европейския съюз, това е най-големият успех на българската дипломация

След приемането в Европейския съюз, това е най-големият триумф на българската дипломация, институции и политици, тъй като успяхме да се обединим дружно и да върнем доверието в България на най-високо равнище. С тези думи министър председателят акад. Николай Денков се обърна към гостите на церемонията на Летище София, състояла се броени часове, откакто страната ни беше призната публично в Шенгенското пространство по въздух и вода.   

„ Шенген не е една ограда по границата. Шенген е доверие за това, че можем да опазим границите на Европейски Съюз, само че също и доверие, че България е тръгнала решително по европейския път, ще съблюдава върховенството на правото и няма да разрешава на хората, които нарушават закона, да процъфтяват в България, а те ще бъдат наказвани “, посочи акад. Денков. Министър-председателят изрази вяра, че всяко последващо държавно управление ще работи освен за опазване, само че и за подсилване на доверието, което беше получено през последните месеци.

Дали от началото на идната година България ще бъде част и от сухопътния Шенген съгласно акад. Денков зависи от политиците в България, които би трябвало да слагат тематиката като обща цел. Лично аз съм сдържан оптимист, добави министър-председателят. Акад. Денков особено благодари на институциите, като подчертава върху ролята на държавното управление и Народното събрание. Без признатите закони и смяната в Конституцията Шенген нямаше да бъде действителност, съобщи акад. Денков.

Премиерът благодари особено и на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

„ В това изпитание бяхме един екип. Без да бъдем дружно, нямаше да се случи “, добави министър-председателят акад. Николай Денков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР